Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

ΕΤΕπ: Ενδεχόμενο επαναγοράς τίτλων του ελληνικού δημόσιου χρέους

G7 finance ministers and central bank governor...Image via WikipediaΤο σενάριο επαναγοράς στην «τιμή της αγοράς» των τίτλων του ελληνικού δημοσίου χρέους, εξετάζει το Eurogroup με στόχο να ελαφρώσει τα ελληνικά δημόσια οικονομικά επιβεβαίωσε την Τρίτη ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), Φιλίπ Μεϊστάντ.

«Υπάρχει μια πρόταση που υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την οποία θα συζητήσουμε και η οποία θα επιτρέψει στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας να επαναγοράσει τους τίτλους του ελληνικού χρέους στις τιμές της αγοράς», δήλωσε ο κ. Φιλίπ Μεϊστάντ στο βελγικό ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο RTL-TVI.

Σε γενικές γραμμές, οι Ευρωπαίοι εξακολουθούν να είναι διχασμένοι σχετικά με το πώς θα βοηθήσουν την Ελλάδα.

«Υπάρχει μια συμφωνία όσον αφορά το στόχο, δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία σχετικά με το πώς θα επιτευχθεί», πρόσθεσε ο Πρόεδρος της ΕΤΕπ, ο οποίος συμμετείχε σήμερα στη σύνοδο των υπουργών οικονομικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι «ο στόχος είναι σαφής: πρέπει να διασφαλίσουμε ότι το χρέος του ελληνικού κράτους θα γίνει πιο ανεκτό, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να μειώσουμε την αναλογία του χρέους προς το ΑΕΠ της Ελλάδας». Μια επαναγορά μέρους του χρέους θα μπορούσε να χρησιμεύσει σε αυτό, σημείωσε.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...