Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2014

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και Ευρωπαϊκή Επιτροπή «συνεδριάζουν» στη Θεσσαλονίκη

Τριήμερη παρουσία στη Μακεδονία και συγκεκριμένα σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Φλώρινα θα έχουν από αύριο μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέσω της διοργάνωσης διευρυμένου περιφερειακού συνεδρίου, που θα επικεντρωθεί στα θέματα των αναπτυξιακών πρωτοβουλιών της ΕΕ και των δυνατοτήτων τους για την περιοχή, καθώς και της ανεργίας των νέων.


Το συνέδριο -στο πλαίσιο του οποίου θα πραγματοποιηθούν διαφορετικές επιμέρους εκδηλώσεις- διοργανώνουν το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη χώρα μας, σε συνεργασία με τους δήμους Θεσσαλονίκης και Κοζάνης και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας


   Η διοργάνωση απευθύνεται στους πολίτες, τις αρχές και τους φορείς της περιφέρειας Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας και εγγράφεται στο πλαίσιο της θεσμικής ενημερωτικής εκστρατείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενόψει των Ευρωπαϊκών Εκλογών του Μαΐου του 2014.

   Θα συμμετάσχουν ως ομιλητές ευρωβουλευτές, στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθηγητές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, εκπρόσωποι των φορέων της Θεσσαλονίκης, της Κοζάνης και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και εκπρόσωποι νεοφυών επιχειρήσεων και φορέων κοινωνικής επιχειρηματικότητας.

   Στη Θεσσαλονίκη

   Αναλυτικότερα, στις 20 Φεβρουαρίου και ώρα 10:30-13:45 θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη σεμινάριο για τον Τύπο και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Κεντρικής Μακεδονίας, με θέμα "Γράφοντας για την Ευρώπη: Θέματα και Εργαλεία". Το σεμινάριο θα συντονίσει ο επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, Λεωνίδας Αντωνακόπουλος.

   Την Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου και ώρα 10:00-13:15 θα διεξαχθεί επίσης στην Θεσσαλονίκη, στο αμφιθέατρο Τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (Εγνατία 156, Θεσσαλονίκη), συνέδριο στο πλαίσιο του Διευρυμένου Περιφερειακού Συνεδρίου, με θέμα "Ανεργία των νέων: Βελτιώνοντας το παρόν, διασφαλίζοντας το μέλλον".

   Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Ιωάννης Χατζηδημητρίου και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης. Θα ακολουθήσουν κεντρικές ομιλίες από τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Συλβάνα Ράπτη και Νίκο Χρυσόγελο. Στη συνέχεια, θα λάβει τον λόγο ο καθηγητής Οικονομικών του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, της Σχολής Οικονομικών και Περιφερειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Κωνσταντίνος Καρφάκης και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου. Την ανοιχτή στο κοινό ημερίδα θα κλείσει συζήτηση με τους παρευρισκόμενους.

   Στην Κοζάνη και τη Φλώρινα

   Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου και ώρα 10:30-14:30 θα πραγματοποιηθεί στην Κοζάνη, στην αίθουσα "Κοβεντάρειος" (Χαρίσιος Μούκας 7, Κοζάνη) επίσης συνέδριο για τη νεανική ανεργία. Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλουτάς, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής και ο Βουλευτής Κοζάνης Πάρις Κουκουλόπουλος. Κεντρικοί ομιλητές θα είναι και πάλι οι Συλβάνα Ράπτη και Νίκος Χρυσόγελος. Τον λόγο στη συνέχεια θα λάβουν εκπρόσωποι νεοφυών και κοινωνικών επιχειρήσεων. Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν με ενότητα διαλόγου με τους πολίτες.

   Στις 17.00 της ίδιας ημέρας, στη Φλώρινα, θα πραγματοποιηθεί συνέδριο με θέμα τις δυνατότητες που προκύπτουν για τους νέους από τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες της ΕΕ. Στην εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Φλώρινας, κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, Λεωνίδας Αντωνακόπουλος και ο προϊστάμενος τής Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Αρης Πετρουλάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...