Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Standard & Poor's: Μειώνεται το ενδεχόμενο εξόδου

Η πιθανότητα να εγκαταλείψει η Ελλάδα την Ευρωζώνη, μακροπρόθεσμα είναι στο 33%, αν και το ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ βραχυπρόθεσμα μειώνεται, εκτιμά η Standard & Poor's.
Όπως επισημαίνει ο οίκος S&P, το αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης της Κυριακής, δεν επηρεάζει την αξιολόγηση αλλά και τις προοπτικές της χώρας - CCC'' και "σταθερές" αντίστοιχα.
Παράλληλα η S&P σημειώνει ότι αναμένει από την νέα ελληνική κυβέρνηση να ζητήσει επαναδιαπραγμάτευση των όρων του πακέτου βοήθειας από τους διεθνείς δανειστές.
Ωστόσο εκτιμά ότι οι πιθανότητες αποδοχής μέτρων περεταίρω χαλάρωσης του προγράμματος είναι ιδιαίτερα περιορισμένες βάσει των αντιδράσεων από αρκετά μέλη της Ευρωζώνης.
Σε περίπτωση που η νέα κυβέρνηση ακολουθήσει το πρόγραμμα και ολοκληρώσει την ατζέντα των μεταρρυθμίσεων τότε εκτιμά ότι θα συνεχιστεί η οικονομική βοήθεια.
Αντίθετα αν δεν σχηματιστεί βιώσιμη κυβέρνηση και προκηρυχθούν νέες εκλογές ή οι πιστωτές δεν συμφωνήσουν σε επαναδιαπραγμάτευση των όρων τότε ο οίκος εκτιμά ότι θα σταματήσει η εκταμίευση των δόσεων.




Πηγή: euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...