Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Μέρκελ - Μπαρόζο υπέρ της τραπεζικής Ενωσης

Η τραπεζική Ένωση βρίσκεται πλέον ανάμεσα στις επιδιώξεις των Ευρωπαίων ηγετών ενόψει της Συνόδου Κορυφής και όπως προκύπτει από τις δηλώσεις της Γερμανίδας καγκελαρίου, Ανγκελα Μέρκελ και του προέδρου της Κομισιόν, Ζοζέ Μπαρόζο.

Μέρκελ και Μπαρόζο συναντήθηκαν στο Βερολίνο κάι όπως η γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε πριν αυτή αρχίσει, «στόχος μας είναι να κάνουμε την νομισματική ένωση μία οικονομική ένωση». Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κομισιόν τόνισε πως «θα συζητήσουμε στοιχεία που άπτονται της τραπεζικής ένωσης».

Η συνάντηση της κυρίας Μέρκελ με τον κ. Μπαρόζο έγινε στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την τακτική Σύνοδο Κορυφής στο τέλος Ιουνίου.

Όσον αφορά στη μετατροπή της νομισματικής ένωσης σε οικονομική ένωση, όπως ανέφερε η καγκελάριος, το Δημοσιονομικό Σύμφωνο «είναι ένα από τα πρώτα βήματα και όχι από αυτά που την ολοκληρώνουν». Προς αυτό το σκοπό, απαιτείται σημαντική ενίσχυση των αρμοδιοτήτων των κοινοτικών οργάνων.

Ιδιαίτερα τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος τη σημασία «ειδικών οργάνων για την εποπτεία του τραπεζικού συστήματος» τη στιγμή που ο κ. Μπαρόζο προχώρησε ακόμη περισσότερο λέγοντας πως η Ε.Ε. πρέπει «να συζητήσει στοιχεία μιας τραπεζικής ένωσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...