Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Σβόμποντα: Λάθος όλα τα μέτρα της τρόικας στην Ελλάδα

''Λάθος'' τα μέτρα που εφαρμόστηκαν στην Ελλάδα από την Τρόικα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ομάδας Προοδευτική Συμμαχία Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Χάνες Σβόμποντα.

Σε δηλώσεις του από τη Λευκωσία, ο κ. Σβόμποντα εξέφρασε την εκτίμηση ότι πολλά από τα μέτρα για την Ελλάδα συνέβαλαν στην επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης.

"Συνεπώς, αυτό που μπορούμε να μάθουμε από αυτό είναι ότι η τρόικα, όπως την έχουμε αντιληφθεί και όπως λειτουργεί, πολύ συχνά δεν ήταν βοηθητική", πρόσθεσε.

Για τις ελληνικές εκλογές σχολίασε:

"Οι Έλληνες ψηφοφόροι ψήφισαν με τέτοιο τρόπο ώστε να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα, ότι επιθυμούν να παραμείνουν στην ευρωζώνη και να έχουν σταθερή κυβέρνηση".

Ο κ. Σβόμποντα εξέφρασε την πλήρη υποστήριξή του στη θέση της Κύπρου και του κ. Χριστόφια ότι, αν χρειάζεται βοήθεια για τις τράπεζες, θα πρέπει αυτή η βοήθεια να επικεντρωθεί στις τράπεζες, όπως στην περίπτωση της Ισπανίας. Το "δανείζω και έρχομαι στη χώρα, ως αποικιοκρατική δύναμη είναι απαράδεκτο", δήλωσε. Αυτή η χώρα, τόνισε, έχει αρκετή πείρα σε αυτό, εννοώντας την αποικιοκρατία.

Για την Ελλάδα συμφωνήσαμε, πρόσθεσε ο κ. Σβόμποντα, ότι όποια και αν είναι η κυβέρνηση ή η αντιπολίτευση θα πρέπει να υπάρχει μεταξύ τους συνεχής διάλογος για να υπάρξει σταθερότητα και μεταρρυθμίσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...