Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Οι Έλληνες να πληρώνουν τους φόρους τους, τονίζει ο Σουηδός πρωθυπουργός

Ο Σουηδός πρωθυπουργός Φρέντρικ Ράινφελντ κάλεσε τους Έλληνες να πληρώνουν τους φόρους τους αν θέλουν να διατηρήσουν το ευρώ, όπως δημοσιεύει η οικονομική εφημερίδα... Dagens Industri (DI).

Παράλληλα επεσήμανε ότι ο κίνδυνος για την Ελλάδα δεν έμεινε πίσω, προσθέτοντας ότι είναι σε εξέλιξη πολλές διαπραγματεύσεις.

Σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα, εκτίμησε ότι η νίκη της φιλοευρωπαϊκής δεξιάς καθιστά δυνατό το σχηματισμό κυβέρνησης στην Αθήνα, γεγονός που βελτιώνει τις πιθανότητές της χώρας να παραμείνει στην ευρωζώνη.

Ο ίδιος επανέλαβε την αντίθεσή του στα ευρωομόλογα, τα οποία θεωρεί ως κακή μέθοδο για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Σε αυτό το σημείο πρόσθεσε ότι θα χρειαστούν περισσότερες εθνικές μεταρρυθμίσεις για να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα αντί να τονωθούν τεχνητά οι οικονομίες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Τα ευρωομόλογα στέλνουν λάθος μηνύματα σε όλες τις χώρες της ζώνης του ευρώ, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Σουηδίας, ενώ συμπλήρωσε ότι μια τέτοια ενέργεια θα οδηγούσε σε υψηλότερα επιτόκια δανεισμού για τις χώρες που είναι καλοί διαχειριστές, ενώ οι χώρες που πρέπει να προβούν σε μεταρρυθμίσεις, θα δουν τα επιτοκιά τους να μειώνονται τεχνητά ανοίγοντας το δρόμο για την υπερκατανάλωση.
parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...