Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Κουβέλης: Η ΕΕ να καταπολεμήσει την ανεργία με αναπτυξιακά προγράμματα

Υπέρ της θέσπισης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενός αναπτυξιακού προγράμματος που θα έδινε ώθηση στην παραγωγική διαδικασία και θα αντιμετώπιζε τα ολοένα και αυξανόμενα ποσοστά της ανεργίας, τάχθηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστερά, Φώτης Κουβέλης.

Ο Φώτης Κουβέλης, συναντήθηκε την Δευτέρα στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο της Ομάδας των Σοσιαλιστών-Δημοκρατών, Χάνες Σβόμποντα. Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστερά κατά την συνάντηση αυτή έκανε λόγο για άνισα, άδικα και αναποτελεσματικά μέτρα που επιβάλλονται στην Ελλάδα και τάχθηκε υπέρ της χρονικής επιμήκυνσης της δημοσιονομικής προσαρμογής «προκειμένου η Ελλάδα να πάρει μία ανάσα».

Στην συνέχεια ο Έλληνας πολιτικός είπε επίσης πως θα έπρεπε η χώρα μας να αποδεσμευθεί από το Μνημόνιο και να προωθήσει παράλληλα και αναγκαίες προοδευτικές μεταρρυθμίσεις.

Κατά την συνάντηση ο Φώτης Κουβέλης ζήτησε επίσης από τον Χάνες Σβόμποντα να ταχθεί και αυτός σύμμαχος της προσπάθειας αυτής που καταβάλλεται στην Ελλάδα για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που υπάρχουν.

Στην συνέχεια ο Φώτης Κουβέλης προσκάλεσε τους Ευρωπαίους εταίρους να έρθουν το καλοκαίρι στην Ελλάδα, να στηρίξουν τον ελληνικό τουρισμό καθώς, όπως σημείωσε, η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει μια όμορφη και φιλόξενη χώρα.

Ο Χάνες Σβόμποντα εξέφρασε την επιθυμία των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ παρά την «ευαίσθητη» κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα.

Υπογραμμίζοντας τις υπεύθυνες θέσεις της Δημοκρατικής Αριστεράς ο επικεφαλής της ευρω-ομάδας των Σοσιαλιστών επέμεινε στην ανάγκη σχηματισμού σταθερής και αποτελεσματικής κυβέρνησης μετά τις εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...