Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Η ΕΕ πιέζει την Κύπρο για λήψη «πακέτου» 10 δισ. ευρώ

Οι ευρωπαϊκές αρχές πιέζουν την Κύπρο για τη λήψη ενός πλήρους «πακέτου διάσωσης», ύψους 10 δις. ευρώ, αντιτιθέμενη στην προσπάθεια της χώρας... να περιορίσει οποιαδήποτε βοήθεια στο τραπεζικό της σύστημα, αναφέρουν αξιωματούχοι στο Bloomberg.

Στην περίπτωση αυτή, η Κύπρος θα ήταν το πέμπτο από τα 17 κράτη-μέλη της ευρωζώνης που θα εισερχόταν στο μηχανισμό στήριξης.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιθυμούν να συνδέσουν οποιοδήποτε τέτοιο αίτημα της Κύπρου με την παρεμβατική επίβλεψη, καθώς τα ποσά που θα λάμβανε θα ξεπερνούσαν το μισό του κυπριακού ΑΕΠ (18 δις. ευρώ).

Οι διαπραγματεύσεις με την Κύπρο, η οποία επίσης αναζητά νέο δάνειο από τη Ρωσία, θα συνεχιστούν στις 21 Ιουνίου κατά τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, οι οποίοι θα ασχοληθούν επίσης με τη διάσωση του τραπεζικού συστήματος της Ισπανίας και πιθανή χαλάρωση των όρων του πακέτου της Ελλάδας.

Ένας από τους αξιωματούχους ανέφερε επίσης ότι η Κύπρος, η οποία εισήλθε στην ευρωζώνη το 2008, αψήφησε τις ευρωπαϊκές πιέσεις να αιτηθεί βοήθειας πριν τις ελληνικές εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...