Παρατήρησε συγχρόνως πως δεν μπορεί να φανταστεί αλλαγές στους μεταρρυθμιστικούς όρους για την Ελλάδα, ενώ, όπως είπε, υπάρχουν περιθώρια διαπραγμάτευσης ως προς την βραχυπρόθεσμη εφαρμογή τους.
Όπως σημείωσε, ενδεχόμενη αποτυχία των διαπραγματεύσεων για το σχηματισμό κυβέρνησης στην Ελλάδα θα ήταν καταστροφική και εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι ο Αντώνης Σαμαράς έχει τώρα μεγαλύτερη επίγνωση της ευθύνης του, ενώ στο παρελθόν με τη στάση του έφερε σημαντικό μέρος της ευθύνης για τη σημερινή κατάσταση της χώρας.
Κατά την άποψή του, ο κ. Σαμαράς πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι μόνο με μια συνολική μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης μπορεί να αποκατασταθεί η τόσο απαραίτητη για την Ελλάδα εμπιστοσύνη των επενδυτών.
Σημαντικό θεωρεί ο κ. Σπίντελεγκερ, να παραμείνει στο πρόγραμμα για την Ελλάδα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το οποίο θα πρέπει να πειστεί για μια ενδεχόμενη παράταση του χρόνου αποπληρωμής του ελληνικού δημόσιου χρέους, αλλά αυτό είναι υπόθεση των υπουργών Οικονομικών και όχι των Εξωτερικών, ενώ ο ίδιος εξακολουθεί να απορρίπτει τα Ευρωομόλογα.
Αντ΄ αυτού υποστηρίζει την πρότασή που είχε κάνει για πρώτη φορά τον περασμένο Μάρτιο για ένα Ταμείο Ανάπτυξης για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που δίνει τη δυνατότητα να ξεπεραστεί η στασιμότητα στην Ελλάδα και να πειστούν οι πολίτες της πως υπάρχει για αυτούς ένα αύριο ενώ μια επικέντρωση του ενδιαφέροντος στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και καινοτομίες είναι σκόπιμη, καθώς με τον τρόπο αυτό θα μπορούσαν να εξασφαλιστούν καλύτερα θέσεις εργασίας από ότι με μεγάλα προγράμματα υποδομών.
Σύμφωνα με τον Αυστριακό υπουργό Εξωτερικών, οι πόροι για το Ταμείο Ανάπτυξης δεν θα πρέπει να προέρχονται από τον κοινοτικό προϋπολογισμό αλλά η χρηματοδότησή του από τα διαρθρωτικά και περιφερειακά ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από τα οποία μέχρι τώρα δεν έχουν απορροφηθεί επαρκώς πόροι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Περιμένουμε τα σχόλιά σας !