Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Με το βλέμμα στην Κύπρο η νέα συνεδρίαση του Εurogroup

Το βλέμμα στην Κύπρο και την κατάσταση του χρηματοπιστωτικού συστήματος της χώρας θα στρέψει το Eurogroup στη σύνοδο που θα λάβει χώρα την Πέμπτη το βράδυ στο Λουξεμβούργο.

Οπως ανέφερε στις Βρυξέλλες Ευρωπαίος αξιωματούχος, η Κύπρος θα είναι ένα από τα θέματα της συνεδρίας, στην οποία θα συζητηθεί η κατάσταση των τραπεζών και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω της έκθεσής τους στην Ελλάδα. Η κατάσταση αυτή έχει σαν αποτέλεσμα να μην έχει η Κύπρος πρόσβαση στις αγορές για δανεισμό, πρόσθεσε.

Πάντως, διευκρίνισε ότι στο Eurogroup δεν έχει υποβληθεί μέχρι στιγμής αίτημα από τις κυπριακές αρχές για προσφυγή της χώρα στο μηχανισμό στήριξης, δηλαδή το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Την ίδια ώρα πολιτική θύελλα έχει ξεσπάσει στη μεγαλόνησο, μετά από ανοικτή επιστολή του πρώην κεντρικού τραπεζίτη Αθανάσιου Ορφανίδη προς τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας στην οποία επιρρίπτει στον Δημήτρη Χριστόφια την ευθύνη για την κατάσταση της οικονομίας και τον κατηγορεί για ανελέητο επικοινωνιακό πόλεμο, ο οποίος προκαλεί ζημιά στο τραπεζικό σύστημα της Κύπρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...