Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Κομισιόν: Δεν μπορούμε να επιβεβαίωσουμε τον αριθμό των προσλήψεων στο δημόσιο

Αρνείται η Κομισιόν ότι το έγγραφο που διέρρευσε στον ελληνικό Τύπο και αναφέρει ότι από το 2010 έως το 2012 έγιναν στον ελληνικό δημόσιο τομέα 70.000 προσλήψεις, έχει εκπονηθεί από την ίδια, επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει αυτόν τον αριθμό.

Συγκεκριμένα, ο Αμαντέου Αλταφάζ, εκπρόσωπος του επιτρόπου επί των Οικονομικών, Ολι Ρεν, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα», το οποίο, επικαλούμενο και παρουσιάζοντας έγγραφο της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Τρόικα στην Αθήνα, αποκαλύπτει ότι τα τελευταία δύο χρόνια οι κανονικές ή πρόωρες συνταξιοδοτήσεις αναπληρώθηκαν με περίπου 70.000 νέες προσλήψεις, απάντησε ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει αυτό τον αριθμό και διευκρίνισε ότι το έγγραφο που διέρρευσε στον ελληνικό Τύπο και που αναφέρεται σε αυτές τις προσλήψεις δεν έχει εκπονηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Παράλληλα, ο κ. Αλταφάζ αναφερόμενος στην επίσκεψη της Τρόικα στην Αθήνα, διευκρίνισε ότι αυτή θα γίνει το συντομότερο δυνατό. «Πράγματι, υπάρχουν καθυστερήσεις, όμως οι εκπρόσωποι της τρόικας θα επισκεφθούν την Αθήνα το συντομότερο δυνατό, λαμβάνοντας υπόψη και τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ο εκπρόσωπος του Ολι Ρεν, ερωτώμενος για τη συνέχιση της χρηματοδότησης προς την Ελλάδα, υπενθύμισε ότι το ένα δισ. ευρώ, το οποίο αποδεσμεύθηκε με απόφαση του Eurogroup, θα εκταμιευθεί σε μερικές ημέρες.

«Από εκεί και πέρα», διευκρίνισε, «είναι όλα θέμα σχεδιασμού, δηλαδή θα πρέπει πρώτα να γίνει η αξιολόγηση, στη συνέχεια να ενημερωθεί το Eurogroup, το οποίο και θα αποφασίσει για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, βάσει της τριμηνιαίας έκθεσης της τρόικας». «Είναι σημαντικό να επιτύχουμε μια ξεκάθαρη συμφωνία για το πού βρισκόμαστε αναφορικά με την εφαρμογή του προγράμματος», στο οποίο έχουν εκφράσει τη δέσμευσή τους οι ηγέτες των πολιτικών ομάδων που στηρίζουν την κυβέρνηση, επισήμανε ο Αμαντέου Αλταφάζ.

«Προτεραιότητά μας είναι η τρόικα να μεταβεί στην Αθήνα, προκειμένου να αξιολογήσει αναλυτικά όλους τους τομείς του ελληνικού προγράμματος», σημείωσε ο εκπρόσωπος του Ολι Ρεν και προσέθεσε ότι σχετικά με τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στην οργάνωση του δημόσιου τομέα, ο οποίος παρουσιάζει τεράστια μειονεκτήματα.

Σε ό,τι αφορά τον οδικό χάρτη που αφορά την προώθηση των μεταρρυθμίσεων, επέμεινε στην ανάγκη δημιουργίας ενός δικαιότερου και συνεκτικού φορολογικού συστήματος, τονίζοντας την ανάγκη εφαρμογής των σχετικών νομοθετικών ρυθμίσεων.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...