Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Καταγγελία στο Ευρωκοινοβούλιο σε βάρος Ιταλού γερουσιαστή

Την ενέργεια του Ιταλού γερουσιαστή Πάολο Αμάτο να μεταβεί στις 15/11/2010 στα κατεχόμενα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας, προκειμένου να πάρει -όπως ανακοινώθηκε- την «υπηκοότητα» του ψευδοκράτους, κατήγγειλαν με προσφυγή τους στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου, οι βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ Κ. Αϊβαλιώτης, Β. Αποστολάτος και Η. Πολατίδης.


Αναλυτικά η Προσφυγή των βουλευτών στην Επιτροπή Αναφορών (Committee on Petitions) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου :

«Αξιότιμη Κυρία ERMINIA MAZZONI, Ευρωβουλευτή, Πρόεδρο της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
Βρυξέλλες

Αξιότιμη κ. Mazzoni,
Ο Ιταλός Γερουσιαστής Πάολο Αμάτο μετέβη στις 15/11/2010 στα κατεχόμενα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας, προκειμένου να πάρει - όπως ανακοινώθηκε - την "υπηκοότητα" του ψευδοκράτους.
Είναι γνωστό ότι το 40% του εδάφους της Κύπρου κατέχεται εδώ και 36 χρόνια από την Τουρκία, μετά από βίαιη και παράνομη εισβολή που έκανε το 1974 ο τουρκικός στρατός, ο οποίος ευθύνεται για ανατριχιαστικά εγκλήματα πολέμου καθώς και με φασιστικές πρακτικές εθνοκάθαρσης. Σε αυτό το ψευδοκράτος που βασίζεται στην βία πήγε ο παραπάνω Ιταλός γερουσιαστικής προκειμένου να παραλάβει την "ταυτότητα" και το "διαβατήριο" του ψευδοκράτους από τον ψευτο-υπουργό Οζγκιουργκιούν.
Παρακαλούμε θερμά να έρθει το θέμα σε δημόσια συζήτηση σε μια από τις επόμενες Συνεδριάσεις της Επιτροπής σας και να ελεγχθούν οι ενέργειες και η συμπεριφορά του κ. Αμάτο σε σχέση με τη νομοθεσία της ΕΕ. Παρακαλούμε επίσης να προσκληθούμε και να εκθέσουμε το όλο ζήτημα κατά τη σχετική συζήτηση.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...