Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Οι «Γυναίκες του 2010» σε ύπατα αξιώματα

Μεταξύ των βραβευθέντων «Γυναικών του 2010», από το αμερικανικό περιοδικό Glamour βρίσκονται: η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντεζ ντε Κίρχνερ, η πρόεδρος της Λιβερίας, Ελεν Τζόνσον Σίρλιφ, η πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ιβέτα Ραντίτσοβα, η πρωθυπουργός της Ισλανδίας, Γιοχάνα Σιγκουρνταρντοτίρ και η πρωθυπουργός της Κροατίας, Γιάντρανκα Κόσορ.
Η πρωθυπουργός της Κροατίας είναι μία από τις 18 αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων στον κόσμο, οι οποίες λαμβάνουν την τιμητική διάκριση για την προσήλωσή τους στα ζητήματα γυναικών.
Το περιοδικό «Glamour» παρέθεσε τις δηλώσεις της κας Κόσορ για τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουν τα ΜΜΕ τις γυναίκες πολιτικούς.

«Τα ΜΜΕ συνεχίζουν να θέτουν 'γυναικεία' ερωτήματα και όχι 'πολιτικά'. Όταν έγινα πρωθυπουργός, το ερώτημα που μου έθεταν συχνότερα ήταν: Φοβάστε;», είπε η κ. Κόσορ.

Σε σχόλιο του περιοδικού αναφέρεται ότι «η πρωθυπουργός της Κροατίας απέδειξε ότι δε φοβάται και ότι μάχεται κατά της κυβερνητικής διαφθοράς, της εγχώριας βίας και κατά των φυλετικών στερεότυπων στα σχολεία».

«Φυσικά χαίρομαι. Το βραβείο αποτελεί αναγνώριση της Κροατίας, καθώς το λαμβάνω ως πρωθυπουργός της Κροατίας.Σημαίνει πολλά, υπό την έννοια της προώθησης των δικαιωμάτων των γυναικών», δήλωσε η κ. Κόσορ. FE-MAIL.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...