Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Μηχανή αναζήτησης της ΕΕ για το Ολοκαύτωμα

The fallenImage by c@rljones via FlickrΜία νέα μηχανή αναζήτησης για το Ολοκαύτωμα, η οποία χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ξεκίνησε να λειτουργεί σήμερα στις Βρυξέλλες με σκοπό να βοηθήσει στην "διατήρηση της μνήμης" του Ολοκαυτώματος.
Η ιστοσελίδα που ονομάζεται Ehri, θα λειτουργεί πλήρως μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2014 και φιλοδοξεί να συνδυάσει τις βάσεις δεδομένων περίπου είκοσι ιδρυμάτων, μουσείων και βιβλιοθηκών, συμπεριλαμβανομένου του Μνημείου της Σοά στην Γαλλία και του Γιαντ Βασέμ στο Ισραήλ.
Η ΕΕ έχει διαθέσει 7 εκατομμύρια ευρώ για τη χρηματοδότηση αυτού του έργου. Οι ερευνητές, καθηγητές και φοιτητές, θα μπορούν να έχουν απευθείας πρόσβαση σε αυτή την μοναδική πηγή δεδομένων για το Ολοκαύτωμα.
Η ιστοσελίδα θα επιτρέπει ακόμη στις οικογένειες να εντοπίζουν τους γονείς τους που έχασαν την ζωή τους στα ναζιστικά στρατόπεδα ή στο ευρύ κοινό να αναζητά πληροφορίες για αυτήν την μαύρη περίοδο της Ιστορίας.
"Η Ehri έχει αναλάβει την μεγάλη ευθύνη της προστασίας των αποδεικτικών στοιχείων του Ολοκαυτώματος για τους ανθρώπους στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο, για όλους εμάς σήμερα και για τις μελλοντικές γενιές", δήλωσε η ευρωπαία επίτροπος υπεύθυνη για την έρευνα Μαιρ Ζεοζεγκάν-Κουίν.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...