Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

«Κάτω τα Χέρια από τα Φάρμακα» (βίντεο)

Εκατομμύρια άνθρωποι στις αναπτυσσόμενες χώρες στηρίζονται για τη θεραπεία τους σε προσιτά αντίγραφα (generic) φάρμακα. Πάνω από το 80% των φαρμάκων που χρησιμοποιούνται από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα (ΓΧΣ) για τη θεραπεία του HIV/AIDS σε όλο τον αναπτυσσόμενο κόσμο παράγονται στην Ινδία.
Ωστόσο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σταματά τώρα τη διάθεση αυτών των οικονομικά προσιτών φαρμάκων εμποδίζοντας την παραγωγή, την καταχώρηση, τη μεταφορά και την εξαγωγή τους στερώντας με αυτό τον τρόπο κάθε ελπίδα ζωής από αυτούς τους ανθρώπους.
Βοηθήστε τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα να στείλουn στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το δυνατό μήνυμα «Κάτω τα Χέρια από τα Φάρμακα».
Στην επιστολή τους πτός τον Επίτροπο Εμποροίου της Ε.Ε. οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα τονίζουν:
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πιέζει τις εμπορικές πρακτικές και συμφωνίες που θα περιορίσουν σημαντικά την πρόσβαση ασθενών των αναπτυσσόμενων χωρών στα προσιτά φάρμακα. Αν συνεχίζετε να υποστηρίζετε αυτή την προσπάθεια, η ζωή των ανθρώπων που εξαρτώνται από αυτά τα φάρμακα θα μείνει μετέωρη και πολλοί από αυτούς κινδυνεύουν να πεθάνουν.
Ζητούμε, λοιπόν, να σταματήσετε άμεσα τις ακόλουθες δράσεις:
• Την προώθηση της Εμπορικής Συμφωνίας κατά της Αντιγραφής που θα σταματήσει την παραγωγή των οικονομικά προσιτών αντίγραφων αυτών φαρμάκων
• Την κατάσχεση αντίγραφων φαρμάκων που περνούν από την Ευρώπη κατά τη μεταφορά τους προς τις αναπτυσσόμενες χώρες
• Τους περιορισμούς στην παραγωγή και διάθεση αντίγραφων φαρμάκων μέσω Εμπορικής Συμφωνίας κατά της Αντιγραφής
Για όλους αυτούς τους ανθρώπους που χρειάζονται απεγνωσμένα αυτά τα φάρμακα σε όλες τις χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου, ζητούμε να μην υπαναχωρήσετε από τις θέσεις σας κρατώντας τη δέσμευσή σας να υποστηρίζετε την πρόσβασή τους στη θεραπεία."
Δείτε και το βίντεο από τη διαμαρτυρία των Γιατρών Χωρίς Σύνορα (ΓΧΣ) έξω από το κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ:
http://dai.ly/b5BCI0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...