Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Κατά της λήψης υπερβολικών μέτρων στις αερομεταφορές η Κομισιόν

O επίτροπος Σιμ Κάλας
Έκκληση προς τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να μην προχωρήσουν στη λήψη υπερβολικών μέτρων ασφαλείας που θα είχαν αρνητικές επιπτώσεις στις αερομεταφορές, απηύθυνε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο αρμόδιος επίτροπος Σιμ Κάλας, με αφορμή τις αποστολές παγιδευμένων πακέτων.

Η απειλή είναι σοβαρή, τόνισε ο κοινοτικός επίτροπος, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν θεωρεί απαραίτητο να ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα ασφαλείας, τα οποία θα ήταν σε βάρος των αεροπορικών εταιρειών και των αεροδρομίων.

«Δεν θα πρέπει να εισάγουμε υπερβολικά μέτρα με μόνο κριτήριο την καχυποψία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κάλας και πρόσθεσε ότι από τη σημερινή συνάντηση των εμπειρογνωμόνων των κρατών-μελών αναμένει την παρουσίαση συγκεκριμένων προτάσεων και συστάσεων.

Οπως ανέφερε, οι προτάσεις αυτές θα αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης στο Συμβούλιο Εσωτερικών Υποθέσεων της Δευτέρας αλλά και του Συμβουλίου υπουργών Μεταφορών στις 2 Δεκεμβρίου.

Επιπλέον, ο επίτροπος υποστήριξε πως δεν θα πρέπει να σταματήσουν οι αερομεταφορές εμπορευμάτων και συμπλήρωσε πως θα πρέπει να υπάρξουν αντιδράσεις στις πιέσεις που ασκούνται για επείγουσα λήψη αυστηρών μέτρων.

«Ο όγκος των εμπορευμάτων που μεταφέρονται αεροπορικώς είναι τεράστιος και αυτό που χρειάζεται είναι να εντοπίσουμε τους "αδύναμους κρίκους" αυτής της αλυσίδας», κατέληξε ο κ. Κάλας.

Ενίσχυση της ασφάλειας των ταχυμεταφορών ζητεί ο Χρ. Παπουτσής

Εν τω μεταξύ, στην ανάγκη ενίσχυσης της νομοθεσίας για την ασφάλεια στις ταχυμεταφορές και στο κενό που εντοπίζεται στο ζήτημα, αναφέρθηκε από τον Έβρο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής.

Σχολιάζοντας τα πρόσφατα περιστατικά με τα πακέτα-βόμβες, ο υπουργός υπογράμμισε τη σημασία του συντονισμού των προσπαθειών στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της ασφάλειας, ενώ όπως σημείωσε, το θέμα θα τεθεί επί τάπητος στο Συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της Ε.Ε. που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, στις Βρυξέλλες.

«Υπάρχουν προτάσεις. Αυτό, όμως, στο οποίο εμείς εκ των πραγμάτων οδηγούμαστε είναι να ζητήσουμε την ενίσχυση της νομοθεσίας όσον αφορά την ασφάλεια των ταχυμεταφορών και αυστηρούς ελέγχους στις ιδιωτικές εταιρίες, οι οποίες είναι επιφορτισμένες για την τήρηση των κανόνων ασφαλείας, με τον πιο αυστηρό τρόπο», δήλωσε ο κ. Παπουτσής.

Όπως επισήμανε εξάλλου, από ό,τι απεδείχθη μέχρι τώρα, δεν γινόταν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η εφαρμογή των κανόνων. «Σε κάθε περίπτωση, όμως, πλέον δεν υπάρχει άλλο περιθώριο», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...