Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Με σχέδιο πτώχευσης της Eurocypria στις Βρυξέλλες

An ex-Eurocypria Airlines Boeing 737-800, name...Image via Wikipedia
Με σχέδιο πτώχευσης της Eurocypria και εθελούσιας αποχώρησης των εργαζομένων και στις Κυπριακές Αερογραμμές  μεταβαίνει σήμερα στις Βρυξέλλες η κυβέρνηση.
Παράλληλα, οι εργαζόμενοι στη Eurocypria αποφάσισαν κλιμάκωση των μέτρων, ενώ το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας αποφάσισε την επ' αόριστον αναστολή του πτητικού της προγράμματος. Κάλεσε την Κυβέρνηση να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για εξασφάλιση απασχόλησης στους εργαζομένους.
Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η πορεία διαμαρτυρίας των εργαζομένων, οι οποίοι για δεύτερη συνεχή μέρα εκδηλώνουν την αντίδρασή τους στο κλείσιμο της εταιρείας.

Οι εργαζόμενοι ξεκίνησαν πορεία από τα γραφεία της ΣΕΚ με κατεύθυνση το Υπουργείο Οικονομικών, αλλά τελικά κατευθύνθηκαν προς το Προεδρικό Μέγαρο, όπου πραγματοποίησαν σύντομη καθιστική εκδήλωση και έκλεισαν τη λεωφόρο Σεβέρη, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Άνθρωπε Χριστόφια έλα έξω τώρα, θέλουμε απαντήσεις εδώ και τώρα» και «Θέλουμε δουλειά όχι άλλα θα».
Από Δευτέρας το σχέδιο αποζημιώσεων
Ο υπουργός Οικονομικών, Χαρίλαος Σταυράκης, δήλωσε ότι επιλογή του Υπουργείου είναι να μην αδικηθεί το προσωπικό της εταιρείας. Σε δηλώσεις ύστερα από συνάντηση με εκπροσώπους της Eurocypria και των συντεχνιών, ο κ. Σταυράκης ανακοίνωσε ακόμη ότι τη Δευτέρα το Υπουργείο θα εξαγγείλει σχέδιο αποζημιώσεων για το προσωπικό της Eurocypria, με την ελπίδα ότι μεγάλος αριθμός εργαζομένων θα αποχωρήσει εθελοντικά.
Παράλληλα, παρόμοιο σχέδιο αφυπηρέτησης θα εξαγγείλουν και οι Κυπριακές Αερογραμμές και θα απευθύνεται σε εργαζομένους με υψηλές αμοιβές, με στόχο τη μείωση του λειτουργικού κόστους της εταιρείας.
Ο κ. Σταυράκης διαβεβαίωσε ακόμη ότι στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης είναι το μεγαλύτερο μέρος του πτητικού προγράμματος της Γιουροσύπρια να αναληφθεί από τις Κυπριακές Αερογραμμές, προκειμένου να ενισχυθεί οικονομικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...