Δευτέρα, 5 Αυγούστου 2013

Ευρωπαϊκή Ενωση: Κατασχέθηκαν πλαστά προϊόντα αξίας ενός δισ. ευρώ

Τα περισσότερα από αυτά τα προϊόντα προέρχονταν από την Κίνα


Οι ευρωπαϊκές τελωνειακές υπηρεσίες προχώρησαν το 2012 σε κατασχέσεις πλαστών προϊόντων, αξίας σχεδόν ενός δισεκατομμυρίου ευρώ.

Τα περισσότερα από αυτά τα προϊόντα προέρχονταν από την Κίνα, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Επίτροπος Τελωνείων, Άλγκιρντας Σέμετα, σημείωσε ότι τα πλαστά προϊόντα υπονομεύουν τις νόμιμες επιχειρήσεις, ενώ αποτελούν πηγή ανησυχίας για την ασφάλεια του καταναλωτή.

Τα περίπου 40 εκατομμύρια προϊόντα που κατασχέθηκαν το 2012 ήταν κατά πολύ λιγότερα από τα 115 εκατομμύρια που είχαν κατασχεθεί το 2011.

Πρώτα στον κατάλογο με τα πλαστά προϊόντα ήταν τα τσιγάρα, ενώ ακολουθούν διάφορα προϊόντα, όπως μπουκάλια, λαμπτήρες, κόλλα, μπαταρίες και σκόνη πλυντηρίου, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σχεδόν το 65% των πλαστών προϊόντων που κατασχέθηκαν στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ προέρχονταν από την Κίνα.

Στην δεύτερη θέση βρίσκονται τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, από όπου προήλθε το 8,37% από τα πλαστά προϊόντα που κατασχέθηκαν, και στην τρίτη θέση το Χονγκ Κονγκ από το οποίο προήλθε το 7,79% των πλαστών προϊόντων.

Το Χονγκ Κονγκ ήταν η κύρια πηγή προέλευσης πλαστών εναλλακτικών προϊόντων καπνίσματος, όπως τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, που κατασχέθηκαν, ενώ τα περισσότερα πλαστά τρόφιμα προέρχονταν από το Μαρόκο, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...