Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2013

Επιπλέον έσοδα 40 δισ. ευρώ στη Γερμανία λόγω... κρίσης

Μεταξύ 2010 και 2012 η χώρα δανείστηκε συνολικά 73 δισ. ευρώ λιγότερα από ότι προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός


Επιπλέον έσοδα 40,9 δισεκατομμυρίων ευρώ απέφεραν για την Γερμανία τα χαμηλά επιτόκια δανεισμού, αλλά και η μεγάλη ζήτηση ομοσπονδιακών τίτλων κατά την περίοδο 2010-2014.

Σύμφωνα με απάντηση του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών σε κοινοβουλευτική ερώτηση του βουλευτή των Σοσιαλδημοκρατών Γιοάχιμ Πος, η οποία δημοσιεύεται από το περιοδικό «Der Spiegel», η Γερμανία ωφελήθηκε από την κρίση, καθώς οι επενδυτές απομακρύνθηκαν από τα ομόλογα χωρών οι οποίες βρίσκονται σε κρίση και στράφηκαν σε ομόλογα γερμανικού δημοσίου.

Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, το όφελος που προκύπτει από τα χαμηλά επιτόκια αλλά και τα απροσδόκητα υψηλά φορολογικά έσοδα του γερμανικού δημοσίου είχαν επίσης ως αποτέλεσμα να προχωρήσει η Γερμανία σε μικρότερο δανεισμό από ότι υπολόγιζε το οικονομικό επιτελείο. Έτσι μεταξύ 2010 και 2012 ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δανείστηκε συνολικά 73 δισ, ευρώ λιγότερα από ότι προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός.

Μάλιστα, το κόστος της ευρωκρίσης ανέρχεται μέχρι στιγμής μόλις στα 599 εκατομμύρια ευρώ, ωστόσο, όπως σημειώνει τηλεγράφημα του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων, την εικόνα θα μπορούσε όμως να αλλάξει άρδην ένα δεύτερο κούρεμα του ελληνικού χρέους...

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...