Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Στην Αθήνα το Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος

Français : Daniel Cohn-Bendit lors des Assises...
 Daniel Cohn-Bendit l (Photo credit: Wikipedia)

Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα, οι Οικολόγοι Πράσινοι θα φιλοξενήσουν 300 στελέχη, βουλευτές και ευρωβουλευτές των Ευρωπαίων Πράσινων στo πλαίσιο του 17ου Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος. Μεταξύ αυτών θα παρευρεθούν οι Rebecca Harms, Dany Cohn-Bendit, Νίκος Χρυσόγελος, Philippe Lamberts, Judith Sargentini, Eva Joly, Jose Bove, Eva Lichtenberger καθώς και στελέχη των Οικολόγων Πράσινων.

Η επιλογή να πραγματοποιηθεί το Συμβούλιο στην Αθήνα αποδεικνύει την ειλικρινή διάθεση για ευρωπαϊκή αλληλεγγύη μέσα από τη διαμόρφωση πολιτικών προτάσεων και κοινωνικών συμμαχιών από την οικογένεια των Πρασίνων κομμάτων στην Ευρώπη.

Τα βασικά θέματα του Συμβουλίου αφορούν στην Πράσινη Διέξοδο από την Κρίση, το Πράσινο όραμα για το Μέλλον της Ευρώπης, τα Ψηφιακά Δικαιώματα και το Μεταναστευτικό ζήτημα στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Στόχος είναι η ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τους λόγους για τους οποίους οδηγήθηκαν η Ελλάδα και η Ευρώπη στην τριπλή κοινωνική, οικονομική και περιβαλλοντική κρίση αλλά –ακόμη κυριότερα-η εξεύρεση κοινών στρατηγικών για την ευρωπαϊκή διέξοδο από την πολλαπλή κρίση. Ιδιαίτερα σε αυτή τη σημερινή συγκυρία, ο επαναπροσδιορισμός των πολιτικών κατευθύνσεων της Ευρώπης έχει στόχο τη διαμόρφωση ενός κοινού οράματος και την ανατροπή της κρίσης αξιών που διανύουμε.

Το Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος θα πραγματοποιηθεί 9-11 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Κάραβελ. Πληροφορίες εγγραφής καθώς και το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε εδώ και εδώ.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...