Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Ψυχρολουσία στο παρά πέντε για Ελλάδα: Χωρίς απόφαση για τη δόση το Eurogroup!

Εμείς μπορεί να είμαστε πανέτοιμοι, κατά την ακριβή δήλωση του Γιάννη Στουρνάρα, για το αυριανό Eurogroup και τις αποφάσεις για την οικονομία της χώρας, ωστόσο φαίνεται ότι οι εταίροι μας δεν είναι!

Τι κι αν ακούμε όλη την περασμένη εβδομάδα μηνύματα από κάθε πλευρά ότι «την ερχόμενη Τρίτη (σ.σ.: δηλαδή αύριο) θα καταλήξουμε σε συμφωνία για την Ελλάδα» τόσο από τον Σόιμπλε όσο και από την Κριστίν Λαγκάρντ (η οποία μάλιστα άλλαξε το πρόγραμμα των επισκέψεων της στην Ασία για να δώσει το παρών);

Λίγες μόλις ώρες πριν το αυριανό κρίσιμο Eurogroup, τα νεότερα από το… μέτωπο κάνουν λόγο για συμφωνία που μάλλον δε θα έρθει, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την πολυπόθητη, πολυαναμενόμενη (και ότι άλλο σε «πολύ-» μπορείτε να σκεφθείτε) δόση.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων, η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μαριάνε Κότε ανέφερε χαρακτηριστικά πως η θέση της Γερμανίας δεν έχει άλλαξει ως προς ένα νέο «κούρεμα»: «Μια παραγραφή του χρέους είναι για μας αδιανόητη».

Στη συνέχεια, αποκάλυψε πως στην αυριανή συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης δε θα ληφθεί απόφαση: «Δεν θα μπορέσει να υπάρξει εκεί τελική απόφαση αύριο για τεχνικούς λόγους, καθώς ορισμένα κοινοβούλια, μεταξύ των οποίων το γερμανικό, πρέπει να εγκρίνουν οποιαδήποτε νέα συμφωνία αρωγής προς την Ελλάδα. Θα εργαστούμε, ωστόσο, για να βρούμε μια κοινή θέση».

Την ίδια ώρα, ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών Γέρουν Ντάισελμπλουμ εκτιμούσε ανοικτά: «Δεν είμαι σίγουρος ότι αύριο θα αποφασιστεί η τελική λύση για Ελλάδα».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...