Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

ΕΕ και ανάπτυξη: ο δρόμος του 2013

Η πολιτική δημοσιονομικής προσαρμογής πρέπει να χαλαρώσει και οι αγορές εργασίας να κινηθούν και πάλι, τόνισαν οι ευρωβουλευτές που συμμετείχαν στην πρώτη συνάντηση, στις 28 Νοεμβρίου, του λεγόμενου "Ευρωπαϊκού Εξαμήνου" συντονισμού των ευρωπαϊκών δημοσιονομικών πολιτικών. Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Επίτροποι Ρεν (Οικονομικά) και Άντορ (Απασχόληση), οι οποίοι παρουσίασαν την Ετήσια Έκθεση Ανάπτυξης της Επιτροπής για το 2013.

Η Ετήσια Έκθεση Ανάπτυξης, ή Annual Growth Survey, αποτελεί το προοίμιο του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου,, την περίοδο του έτους που, από το 2010, είναι αφιερωμένη στον καλύτερο συντονισμό των οικονομικών και δημοσιονομικών πολιτικών των κρατών μελών με το σύμφωνο Σταθερότητας και την αναπτυξιακή στρατηγική ΕΕ2020.

Οικονομία
"Να μιλήσουμε με ειλικρίνεια και να παραδεχθούμε ότι, δυστυχώς, η πολιτική δημοσιονομικής προσαρμογής απέτυχε. Η εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών πρέπει να επιβραδυνθεί και να απλωθεί σε περισσότερα χρόνια", σημείωσε μιλώντας στη συνάντηση, η εισηγήτρια της επιτροπής Οικονομικών για το θέμα, Πορτογαλέζα ευρωβουλευτής των Σοσιαλιστών, Elisa Ferreira.

Έχουμε πετύχει πολλά στην αναμόρφωση της οικονομικής διακυβέρνησης τα δύο-τρία τελευταία χρόνια. Πρέπει να συνεχίσουμε να προσπαθούμε να προωθήσουμε πολιτικές που θα επιτρέψουν στην Ευρώπη αν επιστρέψει στην ανάπτυξη από του χρόνου", τόνισε από την πλευρά του ο Επίτροπος Οικονομικών, Όλι Ρεν.

Αγορά Εργασίας
Η Ισπανίδα εισηγήτρια της επιτροπής Απασχόλησης, Veronica Lope Fontagné, (ΕΛΚ), τόνισε από την πλευρά της ότι "οι αγορές εργασίας πρέπει να γίνουν πιο δυναμικές. Η φτώχεια και ο κοινωνικός αποκλεισμός είναι πραγματικότητες και η ανεργία των νέων παραμένει τεράστιο πρόβλημα σε όλη την Ευρώπη.

"Πρέπει να τονώσουμε τη δημιουργία θέσεων εργασίας και κυρίως τη ζήτηση εργασίας. Η φορολόγηση της εργασίας παραμένει υπερβολική, ειδικά για τους χαμηλόμισθους και πρέπει να στραφούμε σε άλλες πηγές φορολογικών εσόδων όπως η φορολόγηση της ρύπανσης ή των ακινήτων", σημείωσε ο Επίτροπος Απασχόλησης, Λάζλο Άντορ. Προσέθεσε δε ότι "τεράστιο" παραμένει το πρόβλημα της διασύνδεσης σχολείου και αγοράς εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...