Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Ευρ. Επιτροπή: Διατήρηση αυξημένης κοινοτικής συμμετοχής για τα μεγάλα έργα στις χώρες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες

«Η Επιτροπή πρότεινε να διατηρηθεί η τρέχουσα διατάξη σχετικά με την αύξηση της κοινοτικής συμμετοχής προς τα κράτη μέλη που αντιμετωπίζουν δημοσιονομικές δυσκολίες, στο πλαίσιο του νέου πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου 2014-2020». Αυτό τόνισε ο Επίτροπος υπεύθυνος για θέματα περιφερειακής πολιτικής κ. Γ. Χαν απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κ. Γ. Παπανικολάου.

Στο κοινοβουλευτικό έλεγχο που άσκησε ο Έλληνας ευρωβουλευτής, τόνισε πως στη προσπάθεια βελτίωσης των αναπτυξιακών ρυθμών της χώρας, η διατήρηση μειωμένης εθνικής συμμετοχής στα συγχρηματοδοτούμενα έργα (5%) αποτελεί σημαντικό παράγοντα στήριξης της ελληνικής οικονομίας. Συμμεριζόμενος την θέση αυτή, ο αυστριακός Επίτροπος ανέφερε, πως σύμφωνα με το άρθρο 22 του προτεινόμενου κανονισμού κοινών διατάξεων, η οικονομική συμμετοχή ίσως να αυξηθεί κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες πάνω από το ανώτατο επίπεδο του ποσοστού συγχρηματοδότησης, κατόπιν αιτήματος κράτους μέλους το οποίο αντιμετωπίζει δημοσιονομικές δυσκολίες.

Ο κ. Παπανικολάου δήλωσε: «Παρά τις δυσκολίες και τις σκληρές διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της Ε.Ε., η θέση της Επιτροπής για την διατήρηση της κοινοτικής συμμετοχής στο 95% για τα μεγάλα συγχτηματοδοτούμενα έργα προσφέρει σημαντική ανακούφιση στον εθνικό προϋπολογισμό ενώ ταυτόχρονα θα αποτελέσει εγγύηση ολοκλήρωσης καίριων έργων. Σε μια κρίσιμη για την χώρα περίοδο η επέκταση της πρόβλεψης αυτής εως το 2020, αφενός συμβάλλει στη δημιουργία θέσεων εργασίας, αφετέρου κομίζει θετικό πρόσημο στην τεράστια προσπάθεια που καταβάλει η χώρα για να επαναφέρει την οικονομία σε θετικά επίπεδα ανάπτυξης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...