Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

ΔΗΜΑΡ: Το Eurogroup πρέπει να αποφασίσει την αποδέσμευση της δόσης

Nα αποφασίσει το Eurogroup, την αποδέσμευση της δόσης των 31,5 δισ. και να συνεχίσει το πρόγραμμα καταβολής των δόσεων για τη χρηματοδότηση της χώρας, ζητά ως το δέον γενέσθαι η ΔΗΜΑΡ.

Σε ανακοίνωση του κόμματος που εκδόθηκε με την έναρξη της συνεδρίασης του Συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, στις Βρυξέλλες, τονίζεται ότι η απόφαση που θα πάρουν «πρέπει να σηματοδοτήσει την απομάκρυνση του κινδύνου μη παραμονής στο ευρώ, αφενός με τη λήψη μέτρων για τη δραστική μείωση των επιβαρύνσεων του χρέους και αφετέρου με την πολιτική δέσμευση ότι θα ληφθούν όλα τα μέτρα που ενδεχομένως χρειαστούν, ώστε να αποκλειστεί η κρίση εμπιστοσύνης για τη βιωσιμότητα του χρέους».

Η ΔΗΜΑΡ επισημαίνει, ταυτόχρονα, την ανάγκη η αντιμετώπιση του χρέους να επιτευχθεί, με συνδυασμό της δημοσιονομικής προσαρμογής με την ανάπτυξη και με ένα ειδικό πρόγραμμα αναπτυξιακών παρεμβάσεων και επενδύσεων, με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

Η υπέρβαση της ευρωπαϊκής κρίσης απαιτεί την ανάληψη μεγάλων πρωτοβουλιών, με στόχο η οικονομική και πολιτική ενοποίηση της Ευρώπης να αφορά όλα τα κράτη- μέλη και την Ευρώπη ως σύνολο, υπογραμμίζει η ΔΗΜΑΡ.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...