Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Απέτυχαν οι διαπραγματεύσεις για τον προϋπολογισμό της ΕΕ για το 2013

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των κρατών και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2013 απέτυχαν, όπως ανακοίνωσε... ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας των ευρωβουλευτών Αλέν Λαμασούρ.
Το Συμβούλιο των Υπουργών "δεν ήταν σε θέση να διαπραγματευτεί και επομένως οι διαπραγματεύσεις ανεστάλησαν", εξήγησε ο Λαμασούρ. "Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει τώρα να παρουσιάσει μια νέα πρόταση για να ξαναρχίσουν οι συνομιλίες", πρόσθεσε.

Οι διαπραγματεύσεις με τους υπουργούς Οικονομικών των χωρών-μελών της ΕΕ διακόπηκαν προτού καν ξεκινήσει η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2013, μετά από ένα αίτημα για συνεισφορές, προκειμένου να κλείσει η "τρύπα" των 8,9 δισεκατομμυρίων ευρώ που λείπουν από τον φετινό προϋπολογισμό. Εξαιτίας της έλλειψης πόρων έχουν αδειάσει τα ταμεία πολλών προγραμμάτων.

Για να μην υποχρεωθούν να δώσουν πάλι χρήματα οκτώ χώρες (Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία, Σουηδία, Ολλανδία, Φινλανδία, Δανία και Αυστρία) ζητούσαν την επανατοποθέτηση των πιστώσεων που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί και οι οποίες εκτιμώνται στα 15 δισεκατομμύρια ευρώ. Όπως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τους απάντησε ότι τα χρήματα αυτά έχουν ήδη διανεμηθεί.
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...