Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Ο πρόεδρος Σουλτς στη Ουάσιγκτον για την εμπορική συμφωνία ΕΕ-ΗΠΑ

Ο πρόεδρος του ΕΚ, Μάρτιν Σουλτς με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, Ουάσιγκτον 28 Νοεμβρίου

Την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου, ο πρόεδρος του ΕΚ, Μάρτιν Σουλτς είχε επίσημη συνάντηση με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ και πρόεδρο της Γερουσίας, Τζο Μπάιντεν στη Ουάσιγκτον Μετά τη συνάντηση ο κ. Σουλτς δήλωσε "συζητήσαμε τις διαπραγματεύσεις που εξετάζουμε με τις ΗΠΑ για τη σύναψη εμπορικής συμφωνίας και συμφωνήσαμε ότι μια τέτοια συμφωνία θα είχε ουσιαστική συμβολή στην επίλυση των οικονομικών προβλημάτων και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στις ΗΠΑ, ο πρόεδρος Σουλτς είχε επίσης χθες συναντήσεις με σειρά προσωπικοτήτων του Κογκρέσου, συμπεριλαμβανομένης της επικεφαλής της αντιπολιτεύσεως και πρώην προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι και του Ντέιβιντ Λίπτον, Α' αντιπροέδρου του ΔΝΤ.

Η επίσκεψη του προέδρου Σουλτς έχει σα στόχο να υπογραμμίσει την εντεινόμενη συνεργασία των δύο κοινοβουλίων. Άλλωστε το ΕΚ έχει επενδύσει σημαντικά στις σχέσεις με το Κογκρέσο, μέσω τακτικών επαφών ευρωβουλευτών με τα μέλη του αλλά και με τη λειτουργία γραφείου-συνδέσμου στη Ουάσιγκτον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...