Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Μόντι: Οι αγορές άνοιξαν το θέμα Grexit

To παρασκήνιο των συζητήσεων περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ αποκάλυψε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και τη Σία Κοσιώνη, ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι.


«Οι αγορές ήταν αυτές που έβαλαν το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το κοινό νόμισμα στο τραπέζι και επηρεάζουν τη σκέψη αυτών που είναι σε θέση να λαμβάνουν αποφάσεις», τόνισε ο Μόντι και συμπλήρωσε ότι «δεν υπήρχε επιθυμία να εκδιωχθεί η Ελλάδα από την ευρωζώνη, αλλά υπήρχε η ανησυχία ότι αυτό θα μπορούσε να συμβεί, πράγμα, ωστόσο που η πλειοψηφία των κρατών μελών ήθελε πάση θυσία να αποφύγει».


Σε ό,τι αφορά στην άρνηση της Ρώμης να δεχθεί την επιβολή μίας τρόικα στην Ιταλία, παρά τις ασφυκτικές πιέσεις, ο κ. Μόντι, εξήγησε ότι το αποφάσισε γιατί θα δινόταν η εντύπωση στους πολίτες ότι η χώρα καθοδηγείται από άλλους.

Χαρακτήρισε ωστόσο επιβεβλημένη την παρέμβαση της τριμερούς στην Ελλάδα, λόγω των μεγάλων προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας, των μεγάλων αλλαγών που έπρεπε να γίνουν, την ώρα που τόσο οι κοινωνία όσο και οι προηγούμενοι ηγέτες είχαν την ψευδαίσθηση ότι η χώρα θα μπορούσε να συνεχίσει.

Τέλος, ο Μάριο Μόντι, εξήρε τις δημοσιονομικές επιδόσεις της Ελλάδας, συνέστησε επιμονή στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, ενώ σε ό,τι αφορά στην ελάφρυνση του χρέους, είπε ότι θα είναι δώρον άδωρον αν αυτή δε συνοδευθεί από ανάπτυξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...