Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

«Ταλιμπάν της δεξιάς» χαρακτήρισε την Κομισιόν ο γάλλος υπουργός Βιομηχανίας

Ο υπουργός Βιομηχανίας της Γαλλίας, Αρνό Μοντεμπούρ, στα αριστερά του γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ

Ο υπουργός Βιομηχανίας της Γαλλίας Αρνό Μοντεμπούρ επιτέθηκε σήμερα Πέμπτη κατά της Κομισιόν αποκαλώντας τους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, «Ταλιμπάν της δεξιάς», υποστηρίζοντας ότι έχουν υπό την ευθύνη τους τον έλεγχο των κρατικών αναπτυξιακών ενισχύσεων καθώς, όπως υποστηρίζει, ακολουθούν μια πολιτική που καταστρέφει την ευρωπαϊκή βιομηχανία.


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απαγορεύει τις κρατικές ενισχύσεις εφόσον δεν δικαιολογούνται και εάν προκαλούν στρεβλώσεις του ανταγωνισμού. «Ζητούμε να περιοριστεί όλος αυτός ο αναχρονιστικός, γραφειοκρατικός και απαρχαιωμένος μηχανισμός για να σώσουμε τη βιομηχανία μας και να την υπερασπιστούμε», είπε ο Μοντεμπούρ στο Γαλλικό Πρακτορείο μετά τη λήξη της συνόδου των Ευρωπαίων υπουργών Βιομηχανίας στις Βρυξέλλες.


Τη θέση αυτή συμμερίζονται η Γερμανία, η Βρετανία και άλλες 17 χώρες, διαβεβαίωσε ο Γάλλος υπουργός, κατηγορώντας την Κομισιόν ότι ενεργεί σαν «Ταλιμπάν της δεξιάς», έχοντας στους κόλπους της «ζηλωτές που εφαρμόζουν τυφλά τις οδηγίες, ζημιώνοντας τα ευρωπαϊκά συμφέροντα».

Η εγκατάλειψη του ελέγχου των κρατικών ενισχύσεων επιβάλλεται κυρίως για να στηριχθούν οι ενεργοβόρες βιομηχανίες, τομέας που πάσχει λόγω του ανταγωνισμού από τις ΗΠΑ εξαιτίας της επανάστασης του σχιστολιθικού φυσικού αερίου, συνέχισε. Στον τομέα αυτό, ο έλεγχος των κρατικών ενισχύσεων μας οδηγεί σε υπανάπτυξη, πρόσθεσε ο Μοντεμπούρ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γάλλος υπουργός κατηγορεί τις Βρυξέλλες για ακαμψία στην πολιτική που εφαρμόζουν. Στα μέσα Ιανουαρίου είχε κατηγορήσει τον Επίτροπο Ανταγωνισμού Χοακίν Αλμούνια για την πολιτική ελέγχου των κρατικών ενισχύσεων που ακολουθεί.

Το δόγμα που εφαρμόζεται σήμερα από τις υπηρεσίες σας εμποδίζει την ανάδυση ευρωπαϊκών τεχνολογιών και βιομηχανιών, υποστήριξε. Σήμερα, αφού χαρακτήρισε «απομονωμένο στην Ευρώπη» τον ισπανό Επίτροπο, είπε ότι έχει δύο επιλογές: «Είτε να παρουσιάσει μια ευρεία μεταρρύθμιση (του συστήματος κρατικών ενισχύσεων) είτε να συνταξιοδοτηθεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...