Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2014

Κόντρα Γ. Μπουτάρη-Ευρωπαίου επιτρόπου Μεταφορών για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΘ

Κόντρα ανάμεσα στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και τον Επίτροπο Μεταφορών της Ευρωπαικής Ένωσης Σιμ Κάλλας πυροδότησε η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, στη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου του Economist, που διοργανώνεται σε ξενοδοχείο της πόλης.


Η θέση του Δήμου Θεσσαλονίκης είναι ξεκάθαρη. Δεν συζητάμε και δεν ανεχόμαστε παραχώρηση των μετοχών του λιμανιού. Να παραχωρηθεί η χρήση και όχι να πουληθεί, είπε μιλώντας από το βήμα του συνεδρίου ο κ. Μπουτάρης, ενώ επισήμανε ότι οι διαδικασίες θα πρέπει να κινηθούν με γρήγορους ρυθμούς.


«Επισκέφθηκα τα λιμάνια του Μπουγκάς και του Δυρραχίου και με πίκρα διαπίστωσα ότι έχουμε μείνει πίσω. Πρέπει η κυβέρνηση να προχωρήσει γρήγορα με το θέμα του λιμανιού» τόνισε.

Απαντώντας, ο κ. Κάλλας σημείωσε ότι η παραχώρηση των μετοχών ή των δραστηριοτήτων ενός λιμανιού δεν εξαρτάται από την Επιτροπή Μεταφορών, αλλά το αποφασίζουν οι κυβερνήσεις κάθε κράτους- μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Είναι και οι συνθήκες που πρέπει να υλοποιηθούν και αυτό βρίσκεται στα χέρια κάθε κυβέρνησης. Εμείς δεν επιβάλλουμε θέματα πολιτικής» τόνισε.

Ωστόσο, έσπευσε να προειδοποιήσει ότι πρέπει να αποφασιστεί άμεσα το θέμα της αξιοποίησης του λιμανιού, καθώς δεν υπάρχουν πολλά χρονικά περιθώρια. «Αν κάποια πρότζεκτ δεν παρουσιαστούν όπως πρέπει, τότε τα λεφτά θα πάνε αλλού» είπε ο κ. Κάλλας.

capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...