Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

ΔΗΜΑΡ: Απαράδεκτες πολιτικές σκοπιμότητες στην απόφαση για σταυρό στις ευρωεκλογές

Για απαράδεκτες πολιτικές σκοπιμότητες από την πλευρά της κυβέρνησης σχετικά με την απόφαση οι Ευρωβουλευτές να εκλέγονται με σταυρό προτίμησης και όχι με λίστα, κάνει λόγο η Δημοκρατική Αριστερά σε απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος.


Συγκεκριμένα, στην απόφαση αναφέρεται ότι «η επιλογή της σταυροδοσίας αντί της λίστας στις ευρωεκλογές, υπό προϋποθέσεις, μπορεί να ενθαρρύνει τη συμμετοχή των πολιτών και να λειτουργήσει στην κατεύθυνση εκδημοκρατισμού των κομμάτων και της δημόσιας ζωής». Ωστόσο, σύμφωνα με τη ΔΗΜΑΡ, «ο αιφνιδιαστικός τρόπος με τον οποίο επιχειρείται να εισαχθεί, λίγες εβδομάδες προ των εκλογών, καταγράφει πολιτικές σκοπιμότητες απαράδεκτες».


Η Δημοκρατικής Αριστερά επισημαίνει ότι «η πολιτική χρήση της εκλογικής νομοθεσίας και η αποσπασματική νομοθέτηση κανόνων, παραμονές εκλογικής διαδικασίας, προδίδει ιδιοτελή σπουδή και απόπειρα να εξυπηρετηθούν προτεραιότητες εσωκομματικού χαρακτήρα» και προσθέτει πως «η εκλογική νομοθεσία δεν είναι – και δεν μπορεί να είναι- εργαλείο διαμόρφωσης πολιτικών συσχετισμών». Καταλήγοντας, η Δημοκρατική Αριστερά τονίζει ότι «έχει προτείνει ένα συνολικό σχέδιο για την αναμόρφωση του πολιτικού συστήματος που περιλαμβάνει αλλαγή  του εκλογικού νόμου και της νομοθεσίας για το ‘πολιτικό χρήμα’».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...