Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Τρισέ: Υπάρχει ακόμα ο κίνδυνος του αποπληθωρισμού στην Ευρωζώνη

Παρά τη μεγάλη υποχώρηση του πληθωρισμού 


Ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Jean Claude-Trichet, δήλωσε σήμερα ότι οι αξιωματούχοι της Ευρωζώνης δεν θα πρέπει να αποκλείουν τον κίνδυνο του αποπληθωρισμού μετά τις τελευταίες μετρήσεις που έδειξαν μεγάλη υποχώρηση του πληθωρισμού. 


Ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 2,03% κατά μέσο όρο στη νομισματική ένωση για τα πρώτα 15 χρόνια της ύπαρξης της, ωστόσο για το επόμενο διάστημα, η απειλή για μια παρατεταμένη περίοδο υποχώρησης των τιμών και των μισθών δεν μπορεί να αποκλειστεί, προειδοποίησε ο Trichet.

«Ο αποπληθωρισμός είναι δυνητικά μια νέα πρόκληση», δήλωσε ο Trichet σε συνέδριο της National Association for Business Economics, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

Ο Trichet υπογράμμισε ότι το μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο outlook στον πληθωρισμό είναι αυτό που μετρά περισσότερο για την ΕΚΤ και άλλες κεντρικές τράπεζες.

Η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία Eurostat ανακοίνωσε σήμερα ότι οι τιμές καταναλωτή στις 18 χώρες που χρησιμοποιούν το ευρώ υποχώρησαν 1,1% τον Ιανουάριο από τον προηγούμενο μήνα.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...