Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Ευ. Βενιζέλος - Μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα το πρώτο συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων

Tο πιο κρίσιμο θέμα του σημερινού συμβουλίου είναι η συζήτηση για το γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι.


Μεγάλη ευκαιρία για την ελληνική προεδρία χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, το πρώτο συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων.

«Αυτό είναι το πρώτο συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων υπό την ελληνική Προεδρία. Είναι μία μεγάλη ευκαιρία για εμάς να παρουσιάσουμε, όχι μόνο τις προτεραιότητες της ελληνικής Προεδρίας, αλλά και τις πρώτες μας προσπάθειες και τα βήματα προς την υλοποίηση των προτεραιοτήτων αυτών» δήλωσε ο προεδρεύων του συμβουλίου και αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, προσερχόμενος στο συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, σήμερα, στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι το πιο κρίσιμο θέμα του σημερινού συμβουλίου είναι η συζήτηση για το γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι.

Όπως σημείωσε, πρόκειται για ένα σημαντικό θέμα, όχι μόνο για τα περιβαλλοντικά, αλλά και για τα θεσμικά θέματα, διότι θα πρέπει να εφαρμοστεί η συνθήκη και να αποσαφηνιστεί το πεδίο των αρμοδιοτήτων μεταξύ του συμβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Άλλα θέματα που θα απασχολήσουν το σημερινό Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων είναι η διαβούλευση για το επόμενο εαρινό ευρωπαϊκό συμβούλιο σχετικά με την οικονομία, την ανάπτυξη, τη δημιουργία θέσεων εργασίας, τη βιομηχανική ανταγωνιστικότητα, καθώς και η προετοιμασία της συνόδου κορυφής ΕΕ- Αφρικής. «Αυτή είναι μία μεγάλη πρόκληση για την ΕΕ» δήλωσε ο προεδρεύων του συμβουλίου.
www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...