Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

L' Altra Europa con Tsipras: Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο των Ιταλών για τον Τσίπρα στην Κομισιόν

Παρουσιάστηκε στην Ιταλία το ψηφοδέλτιο που θα στηρίξει την υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.


«L' Altra Europa con Tsipras» (Η άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα) είναι το όνομα που επελέγη για το ψηφοδέλτιο, γραμμένο με άσπρα γράμματα, σε κόκκινο κυκλικό φόντο, με μια μικρή κίτρινη «πινελιά».


Το ψηφοδέλτιο στηριζουν το κόμμα της «Κομμουνιστικής Επανίδρυσης», μαζί με την πολιτική δύναμη «Αριστερά Οικολογία και Ελευθερία», χωρίς, όμως, την απευθείας συμμετοχή των κορυφαίων στελεχών τους.

Οι υποψηφιότητες της «Άλλης Ευρώπης με τον Τσίπρα» σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες της Ιταλίας αναμένεται να ανακοινωθούν εντός της επόμενης εβδομάδας.

Όπως γράφει ο ιταλικός Τύπος, αυτές τις μέρες πραγματοποιείται σειρά συναντήσεων, με τη συμμετοχή της «κοινωνίας των πολιτών» και τη δημιουργία επιτροπών σε πολλές πόλεις της χώρας, με στόχο τον ακριβή καθορισμό του προγράμματος και των υποψηφιοτήτων.

 Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας Ixe, τέλος, «Η άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα» συγκεντρώνει, στη φάση αυτή, το 7,2 % της πρόθεσης ψήφου των Ιταλών.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, κύρια προγραμματικά σημεία που θα προβληθούν στην προεκλογική εκστρατεία, θα είναι το τέλος της πολιτικής της λιτότητας, η παροχή δανείων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η καταπολέμηση της ανεργίας, η προώθηση της οικολογίας και η μείωση των διαφορών Βορρά- Νότου.

«Πρόκειται για ένα επαναστατικό αλλά συγχρόνως ρεαλιστικό πρόγραμμα», τονίζουν πολλοί από τους διανοούμενους, δημοσιογράφους, κοινωνιολόγους και συγγραφείς που υπέγραψαν πρώτοι την έκκληση για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου για την υποψηφιότητα Τσίπρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...