Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Φάουστο Μπερτινότι: «Γιατί στηρίζω τον Τσίπρα»

«Γιατί στηρίζω τον Τσίπρα» τιτλοφορεί άρθρο του στην διαδικτυακή ειδησεογραφική πύλη Haffington Post Italia ο πρώην πρόεδρος της ιταλικής Βουλής Φάουστο Μπερτινότι.


«Η επίσκεψή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην Ρώμη από αύριο αποτελεί μια ευκαιρία για όποιον, και εδώ στην Ιταλία, θέλει να αλλάξει αυτή την Ευρώπη, προσφέροντας μια ουσιαστική εναλλακτική», γράφει στο άρθρο του στην ιταλική έκδοση του Haffington Post, ο Μπερτινότι, σύμφωνα με τον οποίο «ο Αλέξης Τσίπρας αντιπροσωπεύει μια θαρραλέα ιστορία, αριστερή και καινοτόμα, η οποία εδραιώθηκε κατά τον εξαιρετικό αγώνα του ελληνικού λαού ενάντια στην λιτότητα και είναι ικανή να μιλήσει την γλώσσα μιας ριζικής εναλλακτικής και ενός νέου πρωταγωνιστικού ρόλου των λαών της Μεσογείου». 


Ο πρώην πρόεδρος της ιταλικής Βουλής και πρώην, επίσης, γραμματέας του κόμματος της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης θεωρεί ότι «η ιταλική λίστα Τσίπρα που δημιουργείται με πρωτοβουλία της Μπάρμπαρα Σπινέλι και άλλων διανοουμένων μπορεί να βοηθήσει στο οικοδομηθεί μια εναλλακτική πρόταση, σε εκείνη της κεντροαριστερής υποψηφιότητας του Μάρτιν Σουλτς για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

Κύριες προτεραιότητες σύμφωνα με τον Μπερτινότι, πρέπει να θεωρηθούν η βαθιά αλλαγή των διαφόρων ευρωπαϊκών συμφώνων, ο επανασχεδιασμός της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και η διαδικασία εκδημοκρατισμού, κατά της εξουσίας της τρόικας.

Ο Αλέξης Τσίπρας μεταβαίνει την Παρασκευή στη Ρώμη στο πλαίσιο τριήμερης επίσκεψης ως υποψήφιος της ευρωομάδας της Αριστεράς για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στο πλαίσιο της περιοδείας θα συμμετάσχει σε εκδήλωση, στο ιστορικό θέατρο Valle, για την παρουσίαση της ιταλικής «Λίστας Τσίπρα», μίας πολιτικής κίνησης που πρόκειται να λάβει μέρος στις ευρωεκλογές του Μαΐου για να στηρίξει την υποψηφιότητα του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ για την προεδρία της Κομισιόν.

Το Σάββατο, ο κ. Τσίπρας θα συμμετάσχει στις εργασίες της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Το πρόγραμμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ:

Παρασκευή

12:30 Συνάντηση με τον γραμματέα της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης, Πάολο Φερρέρο (Γραφεία Κομμουνιστικής Επανίδρυσης)

15:00 Συνέντευξη τύπου (Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου)

17:30 Ανοιχτή εκδήλωση (Θέατρο Βάλλε)

20:30 Συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα και της φιλοσόφου Μπάρμπαρα Σπινέλι στη δημοσιογράφο Λίλι Γκρούμπερ (Τηλεοπτικός Σταθμός La Sette)

Σάββατο

10:30 – 19:00 Συμμετοχή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στις εργασίες της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς

Κυριακή

10.00 Συνάντηση με τον Νίκι Βέντολα, πρόεδρο της περιφέρειας της Πούλια και πρόεδρο του κόμματος Αριστερά Οικολογία Ελευθερία (SEL) (Έδρα του κόμματος)

12:00 Συνάντηση με τον πρόεδρο της Περιφέρειας του Λάτσιο, Νικόλα Τζινγκαρέτι (Έδρα της Περιφέρειας του Λάτσιο, Ρώμη)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...