Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Η Μέρκελ θέλει να γεφυρώσει τις διαφορές της με τον Ολάντ

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα ότι επιδιώκει να γεφυρώσει τις διαφορές της με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ για το θέμα της αντιμετώπισης της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.
 
"Έχω εμπιστοσύνη και καλή συνεργασία με τον Γάλλο πρόεδρο. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε διαφορές", δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Βερολίνο.
 
"Θέλουμε να βρούμε μια λύση. Αυτό μετράει. Η αποστολή είναι να βρούμε μια καλή λύση για την Ευρώπη", πρόσθεσε.
 
Ο Ολάντ, που πρόκειται να επισκεφθεί το Σάββατο τη Γερμανία, διαφωνεί με την επιμονή της Μέρκελ στη λιτότητα και αντιθέτως θέλει η λύση να περιλαμβάνει και αναπτυξιακά μέτρα.
 
Οι δηλώσεις της Μέρκελ έγιναν στο γραφείο της, παρουσία του πρωθυπουργού της Κροατίας Ζόραν Μιλάνοβιτς, ο οποίος επισήμανε ότι η οικονομική κρίση υπογραμμίζει την ανάγκη για νέους δημοσιονομικούς κανονισμούς στην ευρωζώνη. "Χρειάζεται δημοσιονομική πειθαρχία. Μετά την κρίση χρειαζόμαστε νέους κανόνες στο παιχνίδι", πρόσθεσε.
 
Η καγκελάριος είπε τέλος ότι αναμένει πως η Κροατία θα ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση την 1η Ιουλίου του 2013, όπως είναι προγραμματισμένο σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...