Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Ρέγκλινγκ: Η κατάσταση στην Ελλάδα βελτιώνεται - Βρίσκεται σε καλό δρόμο

Βελτιωμένη βλέπει την κατάσταση στην Ελλάδα, ο επικεφαλής του μελλοντικού Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, ο Γερμανός, Κλάους Ρέγκλινγκ, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων πως η χώρα μας βαδίζει στην σωστή κατεύθυνση.

Στηρίζοντας την άποψή του ο Ρέγκλινγκ είπε πως είναι εμφανή τα σημάδια βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας στην χώρα μας, ενώ τόνισε πως η Ευρώπη βρίσκεται κοντά στην επίλυση της κρίσης. Σε δηλώσεις του στο «Ευρωπαϊκό Φόρουμ Αλπμπαχ», ο μελλοντικός επικεφαλής του ΕΜΣ συμπλήρωσε πως καταλήγει σε αυτό το συμπέρασμα γιατί η ανταγωνιστικότητα ενισχύεται, βελτιώνεται ο συντονισμός της οικονομικής πολιτικής των χωρών-μελών, ο ΕΜΣ θα αποτελέσει δίχτυ ασφάλειας και συζητούνται οι δυνατότητες για την επίτευξη ανάπτυξης, ενώ σημειώνεται πρόοδος στο ζήτημα της δημοσιονομικής εξυγίανσης, όπου, όπως ανέφερε, τα τεράστια ελλείμματα αποτελούν παρελθόν.

Κατά την άποψη του επικεφαλής του ΕΜΣ, αν η Ευρώπη συνεχίσει να ακολουθεί αυτή την πορεία, τότε το δημόσιο χρέος θα μπορεί να εξισορροπηθεί μέσα σε δύο χρόνια.

Πηγή: | iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...