Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Ρομπέι σε Σαμαρά: "Δείξτε πίστη στο ευρώ και θα σας στηρίξουμε"

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χέρμαν βαν Ρομπάι, είχε το απόγευμα της Παρασκευής ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Μαξίμου και διήρκεσε πάνω από μία ώρα. Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι ενημέρωσε τον Χέρμαν βαν Ρομπέι για τα μέτρα που πρόκειται να λάβει η Ελλάδα, ωστόσο του κατέστησε σαφές ότι οι συνθήκες στη χώρα είναι εκρηκτικές, λόγω της ύφεσης και της ανεργίας.

"Ενημέρωσα τον Χέρμαν βαν Ρομπέι για τις μεγάλες προσπάθειες που κάνουμε για να φανούμε συνεπείς και να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας. Έδωσα ιδιαίτερη έμφαση στην έγκαιρη αποδέσμευση της επόμενης δόσης που θα κατευθυνθεί στο εσωτερικό της χώρας. Οι αντοχές των Ελλήνων έχουν φτάσει στα όριά τους και οι θυσίες πρέπει να πιάσουν τόπο" είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε:

"Παρουσίασα το διευρυμένο πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων και του έθεσα και το ζήτημα των δηλώσεων στο εξωτερικό, σχετικά με τη θέση της Ελλάδας στην ευρωζώνη. Του μίλησα ακόμα για την πολύ μεγάλη συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας και για τις εκρηκτικές διαστάσεις, που έχει λάβει η ανεργία".

Ο κ. Σαμαράς έθεσε ακόμα στον κ. Ρομπέι το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης, σημειώνοντας ότι "τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της Ευρώπης".

Δέσμευση στο ευρώ ζήτησε ο Ρομπέι

Ο πρόεδρος της ΕΕ από την πλευρά του αναγνώρισε τις θυσίες του ελληνικού λαού και τόνισε ότι η Ευρώπη έχει αποδείξει έμπρακτα ότι βρίσκεται στο πλευρό της Ελλάδας.

"Μερικοί αμφιβάλουν, αλλά και πάλι νομίζω ότι ο ελληνικός λαός έκανε θαρραλέες επιλογές σχετικά με τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη. Ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να προχωρήσουν με την δημοσιονομική εξυγίανση. Αυτές οι προσπάθειες πρέπει να συνεχιστούν με διαρθρωτικές αλλαγές και φιλόδοξο πρόγραμμα, ώστε να σπάσουν τα μονοπώλια. Πρέπει να υπάρξει και κοινωνική δικαιοσύνη. Οι προνομιούχοι θα πρέπει να φορολογηθούν. Πρέπει να υπάρξει προοπτική για θέσεις εργασίας" σημείωσε ο κ. Ρομπέι.

Ο πρόεδρος της ΕΕ σημείωσε ακόμα ότι το μέλλον της Ελλάδας είναι στο ευρώ και τόνισε ότι όλοι θα τη στηρίξουν αν αποδείξει τη δέσμευσή της σε αυτό.

"Όλα τα κράτη μέλη θα σας υποστηρίξουν. Για όσους αμφιβάλλουν για τη στήριξή μας προς την Ελλάδα θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι έχουμε ήδη δώσει 240 δισ. ευρώ και η ΕΚΤ έχει αγοράσει ελληνικό χρέος. Δεν έχω αμφιβολία ότι το μέλλον της Ελλάδας είναι μέσα στην ευρωζώνη. Αν η Ελλάδα δεσμευτεί στο ευρώ θα τη στηρίξουμε" κατέληξε ο κ. Ρομπέι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...