Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

"Ναι" από Ολάντ στην επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος

Ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, συναντήθηκε με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι και μίλησε για πρώτη φορά ανοικτά για την επίλυση του οικονομικού προβλήματος της Ελλάδας, μέσα από μία πιθανή επιμήκυνση.

Ο κ. Ολάντ τόνισε την ανάγκη να δοθεί παράταση στην Ελλάδα, στην περίπτωση που η έκθεση της Τρόικας φέρει θετικό πρόσημο. Σε αντίθεση με τη γερμανική πλευρά, ο Γάλλος πρόεδρος έθεσε το ζήτημα της επιμήκυνσης, στην περίπτωση που η Ελλάδα τηρήσει τις δεσμεύσεις της και διαπιστωθούν αποδείξεις αξιοπιστίας.

O Ολάντ ανέφερε πως η υπέρβαση της κρίσης είναι μία διαδικασία με τρία στάδια: Το πρώτο είναι η εφαρμογή των αποφάσεων του Συμβουλίου της ΕΕ, το δεύτερο η επίλυση των προβλημάτων της Ελλάδας και της Ισπανίας και το τρίτο η υλοποίηση της τραπεζικής ένωσης.

Επιπλέον, αναφέρθηκε και στο ζήτημα του υπέρογκου κόστους δανεισμού των χωρών που πλήττονται από την οικονομική κρίση. Στόχος και των δύο είναι η ευρωπαϊκή ανάπτυξη και ολοκλήρωση.

''Ελπίζουμε οι Έλληνες να δείξουν πολιτική αξιοπιστία ώστε να μπορέσουμε να διατηρήσουμε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη, με ένα ξεκάθαρο σχέδιο'', συμπλήρωσε ο Φρανσουά Ολάντ.

Από την πλευρά του, ο Μάριο Μόντι μίλησε για ''ταύτιση απόψεων'' με το Παρίσι. ''Η ταύτιση απόψεων στις διμερείς σχέσεις επιβεβαιώθηκε, όπως και το κλίμα που θα βοηθήσει την οικονομική ανάκαμψη στην Ευρωζώνη, όπως και η κοινή εκτίμηση σε σχέση με διεθνείς εξελίξεις'', ανέφερε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Το μεσημέρι της Τρίτης στο Βερολίνο πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατά τη διάρκεια της οποίας δεν τέθηκε το θέμα της επιμήκυνσης, ενώ αντίθετα επισημάνθηκε η ανάγκη τήρησης των δεσμεύσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...