Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Και ο Γιούνκερ στην σύνοδο της ΕΚΤ

Ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα συμβάλλει την Πέμπτη στην αναμενόμενη σύνοδο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, όπου αναμένεται να... παρουσιαστεί το περίγραμμα ενός νέου προγράμματος για την επαναγορά κρατικών ομολόγων, για να βοηθηθούν οι χώρες που βρίσκονται υπό την πίεση των αγορών, όπως η Ισπανία.

"Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ θα παραστεί στη σύνοδο του Συμβουλίου των Διοικητών της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012 στη Φρανκφούρτη", αναφέρεται σε μια σύντομη ανακοίνωση της η κυβέρνηση του Λουξεμβούργου. "Θα παρουσιάσει την ανάλυση του Eurogroup για την οικονομική και δημοσιονομική κατάσταση στη ζώνη του ευρώ", ανέφερε η ίδια πηγή χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Ευρωπαίοι πολιτικοί παρακολουθούν περιστασιακά τη σύνοδο του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, αλλά δεν παρίστανται στη συνέντευξη Τύπου που συνηθίζει να παραχωρεί κατόπιν ο επικεφαλής του ιδρύματος που είναι αρμόδιο για τη νομισματική πολιτική.

Ο Γιούνκερ όπως και ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Όλι Ρεν έχουν ανοικτή και μόνιμη πρόσκληση. Ο τελευταίος πάντως παρακολούθησε μόνο μια συνεδρίαση τον Αύγουστο, ανέφερε η ΕΚΤ. Η σύνοδος της Πέμπτης είναι στο επίκεντρο της προσοχής, αφού ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι αναμένεται να προχωρήσει σε διευκρινίσεις σχετικά με το νέο πρόγραμμα επαναγοράς κρατικών ομολόγων, μια υπόσχεση που έδωσε πριν από ένα μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...