Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έκανε έκκληση για χάρη σε θανατοποινίτη

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έκανε σήμερα έκκληση στον κυβερνήτη της Πενσιλβάνιας να δώσει χάρη σε έναν θανατοποινίτη, ο οποίος... είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά όταν ήταν παιδί και καταδικάστηκε σε θάνατο γιατί δολοφόνησε δύο από τους άνδρες που τον κακοποιούσαν.

Σε επιστολή που απευθύνεται στον κυβερνήτη Τόμας Κόρμπετ οι Βρυξέλλες ζητούν να μην εφαρμοστεί η ποινή που έχει επιβληθεί στον Τέρι Γουίλιαμς, ο οποίος έχει ήδη περάσει 24 χρόνια στη φυλακή και πρόκειται να εκτελεστεί στις 3 Οκτωβρίου. Η εκτέλεσή του "θα έσπαγε το μορατόριουμ που ισχύει ντε φάκτο στην Πολιτεία της Πενσιλβάνιας, όπου η τελευταία εκτέλεση έγινε στις 6 Ιουλίου 1999", γράφει ο Φρανσουά Ριβασό, αναπληρωτής διευθυντής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις ΗΠΑ.

Ο Τέρι Γουίλιαμς καταδικάστηκε σε θάνατο επειδή το 1986, τρεισήμισι μήνες αφότου έκλεισε τα 18 του χρόνια, σκότωσε έναν άνδρα ο οποίος φέρεται ότι τον κακοποιούσε σεξουαλικά όταν ήταν παιδί. Ένα χρόνο νωρίτερα, όντας ακόμη ανήλικος, είχε σκοτώσει άλλον έναν από τους άνδρες που τον κακοποιούσαν.

"Η περίπτωση αυτή είναι ιδιαίτερα ανησυχητική γιατί φαίνεται ότι είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά από τον άνθρωπο που σκότωσε, ένα γεγονός που δεν ελήφθη υπόψη κατά τη διάρκεια της δίκης του", τόνισε από την πλευρά του το Συμβούλιο της Ευρώπης σε επιστολή που απευθύνεται στην επιτροπή απονομής χάριτος της Πενσιλβάνιας.

Οργανώσεις για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ειδικοί σε θέματα παιδιών αλλά και πρώην ένορκοι ένωσαν τη φωνή τους με τους 22 πρώην εισαγγελείς και δικαστές, τους 34 καθηγητές νομικής, τους 40 ειδικούς του τομέα ψυχικής υγείας και τους 36 θρησκευτικούς ηγέτες που ζητούν η θανατική ποινή του Τέρι Γουίλιαμς να μετατραπεί σε ισόβια. Στην αίτησή τους πολλοί πρώην ένορκοι στη δίκη του Γουίλιαμς δηλώνουν ότι αν γνώριζαν τότε την ιστορία του κατηγορούμενου θα είχαν επιλέξει να τον καταδικάσουν σε ισόβια κάθειρξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...