Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ: «Σε 30 χρόνια δεν θα υπάρχει καμία ευρωπαϊκή χώρα στο G8»

Στη λιτότητα που καταστρέφει το ευρωπαϊκό όραμα αναφέρθηκε ο Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ, τονίζοντας πως αυτή η πολιτική της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ πλήττει και την ίδια τη Γερμανία.

Σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα El Pais, ο επικεφαλής των Πρασίνων του Ευρωκοινοβουλίου, υποστήριξε ότι η έννοια της «εθνικής κυριαρχίας δεν υπάρχει, είναι μία απάτη, κυρίαρχη είναι η αγορά».

«Σε 30 χρόνια καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν θα είναι μέλος του G-8, θα είναι οι Αμερικανοί και οι Κινέζοι αυτοί που θα αποφασίζουν πώς θα είναι θα η ζωή στη Βαρκελώνη ή σε οποιοδήποτε άλλο μέρος (της Ευρώπης) γιατί ούτε οι Γερμανοί θα έχουν τη δυνατότητα να αποφασίζουν», είπε χαρακτηριστικά.

Ο «Κόκκινος Ντάνι» συντάσσεται με αυτούς που θεωρούν ότι η πολιτική λιτότητας της κυρίας Μέρκελ θα φέρει την Ευρώπη σε σημείο «οικονομικής και πολιτικής καταστροφής». Για να αποδεχθούν οι Ευρωπαίοι πολίτες το δημοσιονομικό σύμφωνο, η γερμανική κοινωνία, κατά τον Κον-Μπεντίτ, πρέπει από την πλευρά της να αποδεχθεί η ίδια το παράλληλο αίτημα για ανάπτυξη που έχει διατυπωθεί από κάποια κράτη-μέλη.

Ο επικεφαλής των Πρασίνων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, θεωρεί τέλος αναγκαία την εκπροσώπηση της Ευρωπαϊκής Ενωσης στα διάφορα διεθνή φόρα ως μίας οντότητας και όχι ως κατακερματισμένο συνονθύλευμα κρατών: «μόνο αν το ευρώ είχε μία μόνο φωνή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα μπορούσε να επιβάλλει τους κανόνες του», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: | iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...