Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Όλι Ρεν: «Να βοηθήσουν περισσότερο όσοι έχουν»

European Commissioner Olli Rehn
Image via Wikipedia

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για Οικονομικά Θέματα Όλι Ρεν κάλεσε τις χώρες της Ευρωζώνης οι οποίες βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση από τις άλλες, περιλαμβανομένης της Γερμανίας, να παράσχουν περισσότερη βοήθεια για την αντιμετώπιση της κρίσης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung.

Ερωτηθείς αν οι χώρες του νότου, περιλαμβανομένης της Ιταλίας, έχουν δίκιο να ζητούν από τη Γερμανία περισσότερη βοήθεια, ο Φιλανδός Επίτροπος απάντησε: «Η έκκλησή τους δεν απευθύνεται μόνο στην γερμανική κυβέρνηση αλλά σε όλες όσες τα πάνε καλύτερα αυτή τη στιγμή. Αυτές οι τελευταίες δεν θα έπρεπε να ξεχνούν πόσο πολύ έχουν επωφεληθεί από το ευρώ, λόγω των σταθερών αγορών για τις εξαγωγές και του σταθερού νομίσματος».

Πρόσθεσε: «επειδή το νόμισμα στο εσωτερικό της ευρωζώνης δεν θα μπορούσε να υποτιμηθεί, οι εξαγωγικές χώρες όπως η Γερμανία πάνε πιο καλά χάρη στο ευρώ από ό,τι πριν από το ευρώ».

Ανέφερε παράλληλα ότι οι χώρες που τα πηγαίνουν καλύτερα «θα όφειλαν να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν».

Την Τρίτη, σε συνέντευξή του που δημοσίευσε η εφημερίδα Financial Times, ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι είχε ζητήσει από τη Γερμανία να βοηθήσει την Ιταλία και τα άλλα κράτη-μέλη της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν κρίσεις χρέους ώστε να μειωθεί το κόστος δανεισμού τους.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...