Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2012

Συνεργατισμός & Κοινή Γεωργική Πολιτική στον Νικηφόρο

Την Κοινή Γεωργική Πολιτική 2014-2020 και το Διεθνές Έτος Συνεργατισμού θα συζητήσουν οι κάτοικοι και κυρίως οι κτηνοτρόφοι του Νικηφόρου στον Δήμο Παρανεστίου Δράμας, την Κυριακή, 29 Ιαν 2012, στις 12.00 με την βοήθεια του κ. Δημήτρη Μιχαηλίδη και του κ. Ντίνου Μπλιάτσου.
Oι εξελίξεις για την Κοινή Γεωργική Πολιτική 2014-2020, που φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια συνεχούς υποστήριξης του αγροτικού τομέα, θα ισχύσει μετά το 2013 , «τρέχουν» πολύ γρήγορα μετά την ανακοίνωση των προτάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις 12 Οκτ  2011 και υπολογίζεται ότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν μέσα στο φθινόπωρο του 2012. Αξίζει να επισημάνουμε ότι θα είναι η πρώτη φορά στην Ευρωπαϊκή Ένωση που την ΚΓΠ δεν θα την ορίσουν μόνο το Συμβούλιο Υπουργών και η Ευρ. Επιτροπή, αλλά θα είναι προϊόν συναπόφασης του Συμβουλίου των Υπουργών και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Οι ευρωπαίοι αγρότες έχουν για πρώτη φορά την δυνατότητα να επηρεάσουν τις αποφάσεις μέσω οργανωμένων παρεμβάσεων προς τους ευρωβουλευτές τους αμέσως προσεχείς μήνες.
Η κοινωνική  οικονομία, δηλαδή ο συνεργατισμός, και σύμφωνα με την ατυχή μετάφραση, οι Συνεταιρισμοί, είναι οι μορφές αυτοοργάνωσης  των πολιτών που ενδυναμώνουν την κοινωνία και την βοηθούν να ξεπερνά επιτυχέστερα τις περιόδους κρίσεων. Ο ΟΗΕ επέλεξε για αυτόν ακριβώς τον λόγο να ορίσει ως Διεθνές Έτος Συνεργατισμού το 2012. Και βέβαια συνεργατισμός δεν απαντάται μόνο στον αγροτικό τομέα, αλλά όπου υπάρχει ζωντανή δρώσα κοινωνία, όπως είναι οι καταναλωτικοί συνεταιρισμοί, οι εργασιακοί συνεταιρισμοί και άλλοι.
Ο νέος νόμος 4015/21-9-201 «Θεσμικό πλαίσιο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς και την επιχειρηματικότητα του αγροτικού κόσμου», διαμορφώνει ένα νέο, διαφορετικό πλαίσιο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς. Η ανάγκη για συλλογική δράση των αγροτών της Ελλάδος είναι δεδομένη, τουλάχιστον στην κοινή προμήθεια των εισροών και στην κοινή εμπορία της παραγωγής. Μόνο η εξασφάλιση συγκεκριμένης ποιότητας και συνέπειας στα αγροτικά τρόφιμα μπορεί να επιτρέψει την μετακίνηση τμήματος της υπεραξίας των αγροτικών προϊόντων προς τους αγρότες.
Την Κυριακή, 29 Ιαν 2012, στις 12.00, στον Νικηφόρο Δράμας οργανώνεται συνάντηση με φροντίδα του Δήμου Παρανεστίου για την Κοινή Γεωργική Πολιτική και τον Συνεργατισμό. Πληροφορίες: 6948538932.
 
Για την Καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...