Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Αντιδράσεις της Κόμισιόν από την υποβάθμιση της S&P - Το περιμέναμε λέει η Γαλλία...

Τις έντονες αντιδράσεις της Κομισιόν έχει προκαλέσει οι μαζικές υποβαθμίσεις 9 χωρών της Ε.Ε. από τον οίκο S&P.
Συγκεκριμένα, ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για την Εσωτερική Αγορά Μισέλ Μπαρνιέ δήλωσε σήμερα «κατάπληκτος» για τη στιγμή που επέλεξε ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's να υποβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα αρκετών χωρών, ενώ η ευρωζώνη λαμβάνει αυστηρά μέτρα δημοσιονομικής πειθαρχίας.

Συγκεκριμένα, ο Μπερνιέ δήλωσε: «Την ώρα που όλες οι κυβερνήσεις και όλα τα ευρωπαϊκά όργανα έχουν κινητοποιηθεί» για την ενίσχυση του ελέγχου των δημοσιονομικών και τη διακυβέρνηση της νομισματικής ένωσης, «μένω κατάπληκτος για τη στιγμή που επέλεξε ο οίκος αξιολόγησης S&P, και επί της ουσίας, για την αξιολόγησή του που δεν λαμβάνει υπόψη την πρόοδο που έχει σημειωθεί», προσθέτοντας: «Πέρα από τη συγκεκριμένη αξιολόγηση, που είναι μια γνώμη μεταξύ άλλων, αυτό που νομίζω είναι το σημαντικότερο, είναι η αντικειμενική οικονομική εκτίμηση της παρούσας κατάστασης που κάνουμε». Επίσης, ο κ. Μπαρνιέ επισήμανε το γεγονός ότι «παντού, σε κάθε χώρα, καταβάλλεται πρωτοφανής προσπάθεια για τον έλεγχο των δημοσίων δαπανών, κοινοί κανόνες καθιερώνονται διασφαλίζοντας για το μέλλον μια οικονομική και δημοσιονομική ένωση που πρέπει να συμβαδίσει με την νομισματική ένωση, και στο τέλος, υπάρχει σαφής δέσμευση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας».

Την ίδια ώρα, η Γαλλία είναι ένας ασφαλής επενδυτικός προορισμός. Περιμέναμε την υποβάθμιση από την S&P. Τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τον προϋπολογισμό, είναι "επαρκή". Είμαι σίγουρος ότι θα ισοσκελιστεί ο προϋπολογισμός μέχρι το 2016. Η υποβάθμιση δεν αλλάζει τίποτα στις γαλλόγερμανικές σχέσεις», είπε ο Γάλλος πρωθυπουργός στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι του Σαββάτου, μετά την απώλεια του «ΑΑΑ» του Παρισιού από την S&P.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...