Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Η Ρόδη Κράτσα ανακηρύσσεται Επίτιμη Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της ιστορικής πόλης Φες του Μαρόκου

 Σε λαμπρή τελετή στην πόλη Φεζ του Μαρόκου, ιστορική έδρα του Πανεπιστημίου Al-Karaouine, αρχαιοτέρου Πανεπιστημίου του κόσμου (859 μ.χ.), ανακηρύχτηκε Επίτιμη Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου η Ελληνίδα ευρωβουλευτής Ρόδη Κράτσα, Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατά την περίοδο 2007-2012.
 
Η κυρία Κράτσα στην ομιλία της μετά την ανακήρυξη αναφέρθηκε στις σχέσεις αλληλεγγύης και στρατηγικής σημασίας μεταξύ Ε.Ε. και μεσογειακών χωρών, στην ενίσχυση της ευρωμεσογειακής  εταιρικής σχέσης μετά την Αραβική Άνοιξη, τις κοινές προκλήσεις και ευκαιρίες μεταξύ των λαών από τις δύο όχθες της Μεσογείου καθώς και στο σημαντικό ρόλο του Μαρόκου στο πλαίσιο της Ένωσης για τη Μεσόγειο. Αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στο ρόλο που καλείται να παίξει η παιδεία στο δρόμο προς τη δημοκρατία, την ανάπτυξη αλλά και τη διεθνή συνεργασία, την αλληλοκατανόηση και την ειρήνη.
 
Ο Πρόεδρος του Πανεπιστημίου καθηγητής Esserrhini Farissi και ο Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής καθηγητής Najib Ba Mohamed, παρουσία διπλωματών από την Ε.Ε., εκπροσώπων της κυβέρνησης, πολιτικών και ακαδημαϊκών από το Μαρόκο, εξήραν το πολύτιμο έργο της για την προώθηση των ευρωμεσογειακών σχέσεων. Χαρακτήρισαν τη Ρόδη Κράτσα πολίτη του κόσμου, χαρισματική και αποτελεσματική πολιτικό, αγωνίστρια με όραμα, πεποιθήσεις, αξίες και συνέπεια. 

ΦΩΤΟ:  Από τον ορισμό της κας Κράτσα ως επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου της Fes στο Μαρόκο (6 Ιανουαρίου 2012, Fes). Από αριστερά προς τα δεξιά: Pr. Esserrhini Farissi Πρόεδρος του Πανεπιστημίου Sidi Mohamed Ben Abdellah, η ευρωβουλευτής κα Ρόδη Κράτσα, Pr. Ait Mekki Mohamed Αντιπρόεδρος του Πανεπιστημίου Sidi Mohamed Ben Abdellah αρμόδιος των ακαδημαϊκών και των παιδαγωγικών υποθέσεων, Καθηγητής στη Σχολή Νομικών, Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών Dhar El Mehraz και Pr. Fassi Fhri Youssef καθηγητής στη Σχολή Νομικών, Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών Dhar El Mehraz.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...