Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

L' Echo: Δυσφορία στην Ε.Ε. για την επιτροπεία της Ελλάδας

Με τίτλο «Οι Ευρωπαίοι ηγέτες απέρριψαν την επιτροπεία της Ελλάδας» και υπότιτλο «Δυσφορία προκάλεσε στη Σύνοδο των Βρυξελλών η γερμανική πρόταση για ευρωπαϊκό έλεγχο του ελληνικού προϋπολογισμού», η βελγική εφημερίδα L' Echo δημοσιεύει άρθρο στο οποίο αναφέρεται ότι «η πρόταση της Γερμανίας για επιτροπεία επί του ελληνικού προϋπολογισμού προκάλεσε την κατακραυγή στην Αθήνα και έκανε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες να αισθανθούν αρκετή δυσφορία».

Διερωτώμενος αν αυτή η πρόταση της Γερμανίας ήταν, απλά, μια αδέξια κίνηση εκ μέρους της, μια ένδειξη ανυπομονησίας της χώρας που συνεισφέρει περισσότερο απ' όλους στην οικονομική βοήθεια υπέρ της Ελλάδας ή ένα μήνυμα προς τις αγορές, ο αρθρογράφος της εφημερίδας επισημαίνει πως είναι βέβαιο πως η υπομονή των Ευρωπαίων απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση δοκιμάζεται, ιδιαίτερα τώρα που συζητείται η αύξηση της οικονομικής βοήθειας των 130 δισ. ευρώ, που αποφασίστηκε τον Οκτώβριο του 2011, κατά 15 δισ. ευρώ.

«Πάντα υπάρχουν προβλήματα της τελευταίας στιγμής με τους Έλληνες. Ιδιωτικοποιήσεις που δεν προχωρούν, μεταρρυθμίσεις που καθυστερούν, δημόσιες δαπάνες που δεν μπορούμε να αγγίξουμε», ανέφερε επικριτικά ένας διπλωμάτης, στο περιθώριο της Συνόδου.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...