Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2012

Στην Αθήνα την Κυριακή ο Γκίντο Βεστερβέλε

Guido Westerwelle - FDP
Image by michaelthurm via Flickr
Η οικονομική κρίση και το κούρεμα του ελληνικού χρέους, όπως και οι διεθνείς εξελίξεις και ζητήματα διμερούς ενδιαφέροντος, θα βρεθούν στο επίκεντρο των συνομιλιών που θα έχει με την ελληνική πολιτική ηγεσία, αύριο, στην Αθήνα, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Guido Westerwelle
.

Ο κ. Βεστερβέλε θα έχει συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, τον Ελληνα ομόλογό του, Σταύρο Δήμα, και τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά. Η συνάντηση με τον Πρωθυπουργό έχει προγραμματιστεί για τις 17:30, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Γκίντο Βεστερβέλε έρχεται στην Αθήνα μετά από πρόσκληση του Έλληνα ομολόγου του. Όμως, όπως παρατηρεί η Deutsche Welle, η επιλογή της συγκεκριμένης ημερομηνίας δεν θεωρείται συμπτωματική ενόψει της έλευσης της τρόικας στην Αθήνα αλλά και της τελικής φάσης των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές για το κούρεμα του ελληνικού χρέους.

Και στις δύο περιπτώσεις οι διαπραγματεύσεις θεωρούνται ιδιαίτερα κρίσιμες και καθοριστικές για τη διαχείριση του ελληνικού χρέους αλλά και για το μέλλον της Ελλάδας στην ευρωζώνη. Όπως αναφέρει το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, ο κ. Βεστερβέλε θα ενθαρρύνει την ελληνική κυβέρνηση να συνεχίσει την πορεία των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και της εξυγίανσης των δημοσιονομικών.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...