Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Τον Φεβρουάριο η τριμερής συνάντηση Σαρκοζί - Μέρκελ - Μόντι

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί ανακοίνωσε σήμερα από τη Μαδρίτη ότι η συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Μάριο Μόντι και την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, αναβάλλεται για τον Φεβρουάριο.

Η ανακοίνωση έγινε κατά τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Σαρκοζί, μετά τις συνομιλίες που είχε με τον Ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι. Η τριμερής συνάντηση ήταν προγραμματισμένη για τις 20 Ιανουαρίου στη Ρώμη.

Ο λόγος της αναβολής αυτής είναι «απλός», κατά τον Σαρκοζί. «Η κα Μέρκελ δέχτηκε τον κ. Μόντι, εγώ ο ίδιος δέχτηκα τον κ. Μόντι, δεν υπήρχε λόγος, δέκα ημέρες αργότερα να κάνουμε κάτι που θα μπορούσε να θεωρηθεί σύνοδος κορυφής, την ώρα μάλιστα που μας μέμφονται για τον πολλαπλασιασμό των συνόδων και επιπλέον έχουμε ήδη ένα ραντεβού με τον Μαριάνο Ραχόι και τους άλλους ηγέτες στις 30 Ιανουαρίου στις Βρυξέλλες», εξήγησε ο Γάλλος πρόεδρος.

Η ημερομηνία της τριμερούς συνάντησης είχε ανακοινωθεί στις 6 Ιανουαρίου από τον ίδιο τον Σαρκοζί μετά τις επαφές που είχε στο Παρίσι με τον Μόντι. Στόχος της ήταν οι τρεις ηγέτες να συζητήσουν το θέμα της κρίσης χρέους στην Ευρώπη πριν από τη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...