Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Ίσως και έγκριση των δόσεων Μαΐου και Ιουνίου στο Eurogroup


Στο προσεχές Eurogroup, που συνέρχεται την ερχόμενη Δευτέρα, αναμένεται να αποφασιστεί η έγκριση των δόσεων του Μαΐου και του Ιουνίου συνολικού ύψους 7,4 δισ. ευρώ, σύμφωνα με ευρωπαίο αξιωματούχο που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Εκεί άλλωστε, όπως έχει γίνει ήδη γνωστό αναμένεται να αποφασιστεί και η εκταμίευση της πρώτης δόσης ύψους 3 δισ. ευρώ στην Κύπρο.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, που δεν κατονομάζεται, η συζήτηση μεταξύ των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης θα αφορά στην αξιολόγηση της τρόικας, η οποία και θα επικυρωθεί, ενώ, όπως διευκρίνισε, η απόφαση θα είναι κοινή και για τη δόση του Μαΐου, ύψους 4,2 δισ. ευρώ, και του Ιουνίου, ύψους 3,2 δισ. ευρώ.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι δεν υπάρχουν άλλες προϋποθέσεις για εκπλήρωση προκειμένου να δοθούν οι δυο δόσεις, αλλά τόνισε ότι οι προκλήσεις για το ελληνικό πρόγραμμα παραμένουν οι ίδιες και αφορούν τη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης, και κυρίως τη φορολογική μεταρρύθμιση.

Ωστόσο, όπως υπογράμμισε, για να ολοκληρωθεί με επιτυχία το εγχείρημα, θα πρέπει να υπάρχει και η βούληση από την πλευρά ορισμένων στρωμάτων του πληθυσμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...