Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Σουλτς και Μάλστρομ ζητούν την ψήφιση του αντιρατσιστικού ν/σ

Την ψήφιση νόμου για την καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση η επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για Εσωτερικές Υποθέσεις, Σεσίλια Μάλμστρομ, ενώ ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς κάλεσε τους πολιτικούς να δώσουν πρώτοι το παράδειγμα στη μάχη εναντίον της ακροδεξιάς.

Μιλώντας σε εκδήλωση που οργάνωσε χθες το βράδυ το Ίδρυμα «Φρίντριχ Έμπερτ» του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος στο Βερολίνο, με τίτλο «Εμείς είμαστε οι άλλοι», η κ. Μάλμστρομ, αναφερόμενη στην ακροδεξιά στην Ελλάδα, έκανε λόγο για ένα φαινόμενο το οποίο δεν είναι συγκυριακό και προέβλεψε ότι δεν θα εξαφανιστεί όταν ξεπεραστεί η κρίση.

Σε δηλώσεις της πάντως σήμερα στην Deutsche Welle, η Επίτροπος επισήμανε ότι οι προσπάθειες της Ελλάδας δεν επαρκούν -αλλά διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση «κάνει αρκετά»- και πρόσθεσε ότι η Επιτροπή βρίσκεται σε συνεχείς συνομιλίες προκειμένου να βοηθήσει, αλλά και να παρακολουθεί τη διαδικασία. «Κατά την παραμονή μου στην Ελλάδα συζητήσαμε για το νομοσχέδιο. Από ό,τι κατάλαβα, σκοπεύουν να το προωθήσουν πολύ σύντομα. Έχει αργοπορήσει για διάφορους λόγους, αλλά θα κατατεθεί πολύ σύντομα στο Κοινοβούλιο. Αυτό μου έχουν υποσχεθεί και εύχομαι να αποδειχθεί σωστό. Πρόκειται για ευρωπαϊκό δίκαιο» δήλωσε η κ. Μάλμστρομ.

Από την πλευρά του, ο κ. Σουλτς τόνισε ότι «οι νόμοι προσδιορίζουν κανόνες και αυτοί οι κανόνες είναι το θεμέλιο της ειρηνικής συμβίωσης μιας κοινωνίας» και ανέδειξε την σημασία των νόμων οι οποίοι θέτουν το πλαίσιο της συμβίωσης. «Αν υπάρχουν κάποιοι που θέλουν να καταστρέψουν αυτό το πλαίσιο, πρέπει να ψηφιστούν νόμοι που θα τους περιθωριοποιήσουν», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και κάλεσε τους πολιτικούς να δίνουν πρώτοι το παράδειγμα: «Την ακροδεξιά την νικάς, όταν οι πολιτικοί έχουν το θάρρος να ορθώσουν δημόσια το ανάστημά τους», κατέληξε.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε έρευνα του Ιδρύματος για τις επίκαιρες τάσεις της ακροδεξιάς σε οκτώ ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...